Home » Terkel i knipe

Terkel i knipe

Terkel i knipe

Det er snart 15 år siden vi møtte Terkel og vennene hans i kinosalen for første gang, og nå har Anders Matthesen endelig funnet ut at det er på tide med en oppfølger. Denne julen kommer Ternet Ninja ut og vi i Bergen filmklubb benytter anledningen til å sette opp originalen på stort lerret.

Livet er ikke lett for sjetteklassingen Terkel. De andre barna på skolen kaller ham for dyreplager og hermegås, og det er ikke mye hjelp å hente i emosjonelt avstumpede foreldre og en voldelig, alkoholisert onkel. Tiden er inne for å stå på egne ben og lære seg å takle utfordringer som erting, gruppepress og tannregulering. Heldigvis kan han støtte seg på rådene fra bestekompisen sin Jason som daglig går rundt med et jernrør i baklomma, han er jo tross alt fra Lambertseter.

Sammen med klassekamerater og lærere synger de seg gjennom problemer tilknyttet kjærlighet, limsniffing og pedofili. Ting vi ikke er vant til å møte i barnefilmer som kreativ banning og vold mot barn er intet sjeldent syn, og publikum kan være takknemlig for at den særegne videospill-grafikken skaper en nødvendig distanse. I den norske versjonen har Aksel Hennie stemmen til alle karakterene, kanskje hans hittil mest imponerende skuespillerprestasjon! Det er ikke mer å si enn at den som ikke kommer er en pikkantilope og en firkantræv.

///

Terkel is a Danish 6th-grader struggling with getting teased at school. It doesn’t help that his father’s response to everything is «no» and that his uncle’s advice turns into a list of other curse words the kids should be calling his nephew. Paedophilia, violence against children and sniffing glue, no topic is off limits in this animated musical.
___

Regi: Kresten Vestbjerg Andersen, Thorbjørn Christoffersen & Stefan Fjeldmark
Manus: Mette Heeno & Anders Matthesen
Land: Danmark
Årstall: 2004
Rolleliste: Aksel Hennie

Format/farge: DVD/farge
Spilletid: 1t 17min.
Språk/undertekster: Norsk/karaokeversjon

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.