Home » 25.04 – La Cérémonie

25.04 – La Cérémonie

 

27332616_10155776974750465_7275490048123587058_n

 

 

 

 

 

 

 

«The French have a name for the events leading up to a death. They call it «the ceremony.»

La Cérémonie er en mørk historie om Sophie Bonhomme, en ny ansatt hushjelp. Hun får seg jobb hos en velstående familie som bor på en isolert herregård. Familien Lelièvre liker Sophie og behandler henne bra; hun får godt betalt og tilgang til egen tv, og flere ganger blir hun invitert til å bli bedre kjent, men i stedet er hun kald og avvisende. Bak den harde masken og det rolige vesenet ligger det en sårbarhet eller en skam som hun prøver å skjule for dem. Vi ser at hun gjør arbeidsdagen vanskelig og komplisert på grunn av dette. Sophie unngår å bruke oppvaskmaskinen som er tilgjengelig og blir tilbudt å lære å kjøre bil, men nekter og velger heller å gå lange avstander for å utføre små arbeidsoppgaver.

Når familien drar på en kort ferietur, kommer postdamen Jeanne inn i bildet, og hun nærer et underliggende hat for familien. De danner et nært og usunt vennskap som får frem det mørkeste i dem begge, og Sophie begynner å gjøre opprør mot familien. I korte trekk handler filmen om de rike og de fattige som jobber for dem. Et drap finner sted, og når det inntreffer, kan en virkelig si at det som skjer, er overraskende eller forventet?

La cérémonie is a film by one of the great French New wave masters Claude Chabrol. The narrative revolves around a new-hired maid who moves to the countryside to work for a rich family. She befriends a postmistress, and together they spiral out of control. What they have in common is a dark past where each have been previously accused of murder.

Regi: Claude Chabrol. Manus: Claude Chabrol, Caroline Eliacheff. Frankrike, 1995. Bluray/DVD, farger, 1t 52min. Fransk tale, engelsk tekst. Foto: Bernard Zitzermann. Musikk: Mathieu Chabrol. Med: Isabelle Huppert, Sandrine Bonnaire, Jacqueline Bisset.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.