Home » 27.04 – Hustruer – ti år etter. Med regissørbesøk av Anja Breien

27.04 – Hustruer – ti år etter. Med regissørbesøk av Anja Breien

27655454_10155776979575465_3976187656000846771_n

 

 

 

 

 

 

 

”Jeg skulle gjerne bestilt brudesuiten. For tre personer.”
”Julen ligger i frysen.”

Første gang vi møtte de tre hustruene, var det på en klassefest i 1975. Ti år etter møtes de igjen på nok en klassefest, bare at denne gangen er det karneval, og ja, dagen før lillejulaften. På nytt må alle fortelle hva de har gjort de siste ti årene. Er de fortsatt gift? Har de fått flere barn? Jobber noen? Har noen til og med skilt seg? Ble livet sånn som de forventet?

Over disse spørsmålene tennes gnisten til de tre kvinnene igjen. De er alle enige i at de føler de har stagnert, det var ikke slik de ville leve resten av livet. De bestemmer seg for å gjøre noe med det, om så bare for en natt. Igjen. De fester hele natten, og neste morgen er det lillejulaften. Skal de la eventyrlysten slukkes av forventningene til hva en hustru bør være, eller skal de la familiene klare seg selv i julen og feire sammen som de tre uavhengige livsglade kvinnene de egentlig er?

Fortsettelsen av den populære komedien Hustruer (1975) vant to Amandapriser i 1986: for beste film og Anne Marie Ottersen for beste kvinnelige skuespiller. Det er en fryd å få være med på den enda mer ekstreme festingen og de enda dypere samtalene deres. Men hvordan klarer de egentlig å toppe forrige tiårets fest?

This Norwegian drama comedy from 1985 is the second in the Hustruer trilogy. We meet the three women again who all feel like they have ended up as typical boring housewives, so they decide once again to not come home one afternoon. Only this time it’s Christmas. What happens when they run off once again, from even bigger responsibilities?

Regi: Anja Breien. Manus: Anja Breien og Knut Faldbakken. Norge, 1985. 35mm, farger, 1t 28min. Norsk tale. Foto: Erling Thurmann-Andersen. Musikk: Peter Ekvall. Med: Anne Marie Ottersen, Katja Medbøe og Frøydis Armand.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.