Home » In the Loop

In the Loop

In The LoopTittel: In the Loop
Originaltittel: In the Loop
Manus: Jesse Armstrong, Simon Blackwell, Armando Iannucci, Tony Roche
Foto: Jamie Cairney
Musikk: Adem Ilham
Medvirkende: Peter Capaldi, Tom Hollander, James Gandolfini m.fl.
Produksjonsår: 2009
Nasjonalitet: Storbritannia
Språk: Engelsk tale
Spilletid: 109 min.
Visningsformat: Blu-ray

Politics for dummies

En utenrikspolitisk krise sparkes i gang når den mindre veltalende britiske utviklingsministeren Simon Foster forsnakker seg i beste sendetid. Krig er angivelig «uforutsigbart». Som resultat blir Foster invitert til den hemmelige amerikanske krigsnemda i Washington for å brukes som støttespiller. Det siste amerikanerne ønsker er visst å være alene om å invadere et land. Det som følger øvelser i politisk manøvrering, mediaspinn og nærmest poetisk profanitet.

I Storbritannia er produsent, regissør og manusforfatter Armando Iannucci forbundet med fjernsynsprogrammer som «The Day Today», «The Armando Iannucci Shows», og kanskje mest av alt «The Thick of It». Sistnevnte ledet til amerikanske HBOs spin-off-serie « Veep», så vel som denne filmen. På lik linje med «The Thick of It», overtar den som satire fakkelen fra gamle britiske klassikere som «Javel, herr statsråd», kombinert med stilen til pinlige faux dokusåper som «Kontoret». Resultatet er en usedvanlig smart komedie som verken holder deg i hånden eller mater deg vitser med teskje.

Mannen som stjeler showet er utvilsomt Peter Capaldi i rollen som den britiske statsministerens eminente spinndoktor Malcolm Tucker: En mann som kan kjefte deg til blods med et språk som vil gjøre den salteste sjømann forlegen. Med lidenskap fremfører han den obskønitetsbefengte dialogen som kjennetegner regissør Armando Iannuccis tidligere arbeid, og en hadde definitivt hatt medfølelse med dem han måtte løsslippe sin vrede over, om de ikke hadde vært så uforbederlig håpløse.

I denne politiske satiren later rotteracet samtlige ministere, rådgivere og assistenter deltar i til å være politikkens viktigste aspekt. Deres oppmerksomhet er ikke rettet mot virkningene deres beslutninger har på samfunnet, men hva de vil bety for det neste steget i karrierene deres. Koordinering og samarbeid er fremmedord. Når den proverbiale dritten treffer vifta har alle fingeren på sidemannens katapultsete, med tvunget oppsigelse som universalløsning. Fjernsyn og aviser er til for skadekontroll, hvor man forsøker å si så lite så mulig med så mange ord som mulig, i håp om å fremstå som halvkompetente mennesker.

Med amerikansk valg på horisonten er det på høy tid å hente frem denne moderne klassikeren. Vi garanterer at du forlater salen med et par nye sitater i ditt repertoar.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.