Home » YouTube Throwdown

YouTube Throwdown

Watching-movie-on-laptop

YouTube Throwdown har blitt en slags bautastein i Bergen Filmklubbs program, og et semester uten er ikke et semester å regne med. Det handler om å finne fram de aller morsomste, teiteste, mest imponerende eller tankevekkende videoene på YouTube for så å vise dem til publikum, høste deres hyllest og knuse motstanderen ned i støvlene. I så måte er YouTube Throwdown en metafor for livet selv: det hele handler ikke kun om å overleve, men om å gjøre det med stil.

Herlighetenavvikles slik: man melder seg på, enten som enkeltdeltaker eller som del av et lag. En fagjury (alle med sort belte i YouTube) plukker ut de to første deltakerne eller lagene til å møte hverandre i nettbasert tvekamp, hvor de så får en kategori, en datamaskin og en liten tenkepause til å søke seg frem til den beste videoen i kategorien. Det hele foregår på cup-vis, og avsluttes med en real showdown mellom de to gjenstående deltakerne.

Vi lar det hele gå for seg i en tone som imøtekommer både de digitale darwinistene, så vel som de som kun ønsker å slå et slag for fellesskapet ved å dele litt av den virtuelle skattekisten som YouTube er. Fremfor alt er arrangementet en hyllest til menneskets kreativitet og intelligens, som i sin grenseløse fantasi makter å produsere et tilsynelatende uendelig antall techno-remixer av alt fra skuespillere som flipper ut, til barn som biter; eller som klarer å utarbeide slikt et ekspansivt bibliotek av greatest shits fra fjernsynssendte talentkonkurranser verden over; eller lage animasjonsfilm av fruktsom stripper eller stoler som har sex. På YouTube har banaliteten ingen grenser, og på YouTube Throwdown peker ingen fingre. La den infantile regresjonen bre seg over deg, tre opp til datamaskinen, la inspirasjonen strømme, og la videoen følge likeså.

Hva kan du vinne? I YouTube Throwdown blir vinneren belønnet med heder og ære, i tillegg til den sagnomsuste vandrepokalen.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.