Home » BIFF-snadder

BIFF-snadder

Biff-snadder

Nok en gang er det tid for Bergen internasjonale filmfestival, som hver oktober kupper Magnus Barfot åtte hele dager for å presentere et hundretalls ferske filmer til i overkant av 50 000 gjester. Allerede uken før BIFF sparkes i gang, får vi lov til å gi folket en godbit fra årets program, og tradisjonen tro holdes tittelen hemmelig helt frem til visning. Tidligere års BIFF-snadder har vært filmer som Meek’s Cutoff (2011), mockumentaren I’m Still Here (2010), Ulrich Seidls Import-eksport (2007) og Hundedager (2001), svenske Man tenker sitt (2009) og den mer lettsindige American Splendor (2003). Med andre ord: noe for enhver smak.

BIFF er et av høstens definitive lyspunkt, og blir regnet som en av årets viktigste kulturbegivenheter i Bergen. Tidligere styremedlem i Bergen filmklubb, Tor Fosse, sitter i sjefsstolen for festivalen, og legger særlig vekt på å vise dokumentarfilmer og invitere aktuelle gjester fra hele verden. Hovedprogrammet byr dessuten på en blanding av ettertraktede førpremierer og festivalfilmer som kanskje aldri blir å se på norske kinoer. BIFF og Bergen filmklubb er her for å fylle oktoberkveldene dine til randen med sterke filmopplevelser!