Home » Attack the Block

Attack the Block

attack-the-block-2011-joe-cornishTittel: Attack the Block
Originaltittel: Attack the Block
Manus: Joe Cornish
Foto: Thomas Townend
Musikk: Steven Price
Medvirkende: Jodie Whittaker, Johan Boyega, Alex Esmail m.fl.
Produksjonsår: 2011
Nasjonalitet: Storbritannia
Språk: Engelsk tale, norske undertekster
Spilletid: 88 min.
Visningsformat: Blu-ray

Is it a bird? Is it a plane? What the?

Sam er på vei hjem en kveld da hun plutselig blir stoppet av en gjeng rotløse ungdommer, ledet an av tøffingen Moses. Ved hjelp av støtende språkbruk og en liten kniv, truer han til seg verdisakene hennes, men blir avbrutt i gjerningsøyeblikket av noe som faller fra himmelen. Akkurat hva det er som krasjlander i en parkert bil er for samtlige enda uvisst. Det eneste som viser seg sikkert er at denne skapningen legger kjepper i hjulene for at kvelden skal gå som vanlig i den engelske forstaden. Tyveri og andre dagligdagse forbrytelser blir fort glemt da flere tilsynelatende utenomjordiske skapninger jakter fryktløst rundt på ungdomsgjengens territorium, ’the block’. Hva de vil vet ingen, det eneste alle kan si seg enige i er at de utenomjordiske må dø. Bevæpnet med balltre, samuraisverd og en gitar starter den blodige krigen.

Attack the Block
er regissør Joe Cornish’ første spillefilm. Tidligere har han skrevet og regissert ulike TV-produksjoner, deriblant «The Adam and Joe Show», et klassisk britisk sketch-show som han ledet sammen med barndomskompisen Adam Buxton. Attack the Block er en feelgood-film av dimensjoner. Ser man forbi død, blod og hat er den fylt til randen av sjarmerende karakterer, et ikke i overkant komplisert plot, og en replikkveksling med uttrykk som ikke ligner grisen. Underholdningsverdien er overveldende og publikum får ikke tid til å kjede seg den snaue en og en halve timen horrodrama-komedien utspiller seg.

Filmen, som hadde norgespremiere under Tromsø Internasjonale Filmfestival 2011, havner i kategorien ’filmer vi ikke skjønner hvorfor ikke endte opp på kino’, og i den anledning er det med et stort smil om munnen vi nå viser Attack the Block til det bergenske kinopublikum. Så om du ikke lar deg skremme av forsteder lokalisert i Sør-London eller aliens – eller simpelthen bare setter pris på tryggheten av at deres tilstedeværelse er avgrenset til et kinolerret i Bergen sentrum siste ettermiddag før jul – er dette absolutt verdt å få med seg. Kan dette bli den nye julefilmen?

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.