Home » BIFF-snadder

BIFF-snadder

BIFF

Saken er som alltid - BIFF

Igjen er det duket for Bergen internasjonale filmfestival, BIFF. Tradisjonen tro gir vi våre medlemmer mulighet til å meske seg med en av de beste filmene fra årets BIFF-program, allerede noen uker før selve festivalen braker løs. Tittelen holdes som vanlig hemmelig helt frem til visning. I fjor viste Filmklubben den sjarmerende publikumsfavoritten Beasts of the Southern Wild, og tidligere har vi presentert snikpremierer på I’m still here, Ulrich Seidls Import Export og Hundedager, oppsiktsvekkende Man tenker sitt, og den fornøyelige og noe lettere American Splendor.

BIFF har etablert seg som en av årets viktigste kulturbegivenheter i Bergen. Med tidligere styremedlem i Bergen filmklubb Tor Fosse i sjefsstolen, sikter festivalen fortsatt høyt, med over 120 titler fordelt på ulike program. I år som tidligere satser festivalen sterkt på dokumentarfilmer. Hovedprogrammet vil by på en rekke filmer av høy klasse som kanskje aldri blir å se på norske kinoer igjen samt snikpremierer på etterlengtede kinofilmer. Etter at Film & Kino i vår varslet store kutt i støtten til filmfestivaler og cinemateker, har det blitt enda viktigere å støtte opp om Bergens filmtilbud. Sett av regntunge oktober til sterke opplevelser både på BIFF og Filmklubben.