Home » Overraskelsesfredag

Overraskelsesfredag

Det er få som ikke liker overraskelser. En ting er i hvertfall sikkert: Vi i Bergen filmklubb elsker dem. Og skal en god overraskelse fungere må den holdes hemmelig. Noen hemmeligheter er gode, noen hemmeligheter er vonde, og noen hemmeligheter handler om kjente basketballspillere og gulrotelskende tegneseriefigurer. Vi liker å tro at våre overraskelser bare er av først- og sistnevnte sort. Etter et utall semestre med overraskelsesfilm tar vi sjansen, ja, vi fyrer løs med enda en visning hvor vi kan by på katta i sekken, eller syltetøyet i verdensrommet, som vi av og til liker å kalle det. Nasjonalitet, tema, lengde og bredde holdes hemmelig frem til kinomaskinisten snurrespretter i gang. Uansett hva dere i publikum måtte tro, kan dere kan bare glemme muligheten for at noen av Filmklubbens betrodde lekker fintfølende info. Hvis dere for eksempel spør om årets overraskelsesfilm inkluderer Bill Murray utstyrt med fullt basketball-outfit og svettebånd, kommer vi ikke til å gi fra oss et pip. Sitter dere på knær og trygler og ber om å få vite om Union of Sounds catchy låt Get ready for this er å finne i filmens soundtrack, må dere bare snakke til hendene våre. Våre munner er lukket med sju Warnerbros-logoer, og sydd igjen med Jordan tanntråd.

Møt opp på Bergen filmklubb og se hvilken kanin vi trekker opp av hatten denne gangen.