Home » 17.09 – PHONO, BIFF og BERGEN FILMKLUBB: Super Duper Alice Cooper (Førpremiere)

17.09 – PHONO, BIFF og BERGEN FILMKLUBB: Super Duper Alice Cooper (Førpremiere)

Tittel: PHONO, BIFF og BERGEN FILMKLUBB: Super Duper Alice Cooper (Førpremiere)
Originaltittel: Super Duper Alice Cooper
Nasjonalitet: USA
Visningsformat: DCP

På 70-tallet gjorde Alice Cooper seg ettertrykkelig bemerket med sin særegne form for hardrock. Han og bandet oppnådde kritisk og kommersiell suksess med en rekke album, og fikk mye oppmerksomhet for sine beryktede sceneshow der alle midler ble tatt i bruk for å sjokkere. Etter å angivelig ha bitt hodet av en høne på scenen, innførte bandet levende slanger, giljotiner og blodige babydukker som standard konsertrekvisitter.

Bak karakteren Alice Cooper sto predikantsønnen Vincent Furnier, men skillet mellom scene- og privatperson ble fort uklart. I 1975 skiftet han navn til Alice Cooper og fortsatte som soloartist. Galskapen og rock’n’roll-livsstilen tok etter hvert overhånd, og Cooper holdt på å gå til grunne takket være alkohol og dop.

Historien om Alice Cooper er en virkelighetens «Dr. Jekyll og Mr. Hyde»-fortelling, og en av rock’n’roll-historiens mest fascinerende myter. SUPER DUPER ALICE COOPER er en underholdende og medrivende dokumentar om sjokkrockens ubestridte gudfar.

CC: Gratis med festivalpass, og med medlemsskap i Bergen Filmklubb. Andre: 50,-

Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF) er Norges største filmfestival med over 150 filmer på programmet og en publikumsoppslutning på over 50 000.
Den femtende festivalen vil gå av stabelen 24.09 til 1.10.