Home » ÅPNINGSFILM:Haisommer

Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk
Visningsformat: Blu-ray

You're gonna need a bigger boat

Monsterfilmen Haisommer skulle ha et budsjett på 3.5 millioner og filmes over 55 dager. I realiteten måtte det 9 millioner og nesten 160 dager til for å fullføre den. Produksjonen av Haisommer var et mareritt. Regissør Spielberg ble sparket ved flere anledninger og produksjonsselskapet begynte å kalle filmen «Flaws».

Etter flere måneder i produksjon og pengetap mente de fleste at det ikke var håp for filmen. Richard Dreyfuss (som spiller hai-eksperten Matt Hooper) uttalte fortvilet i et intervju at «it was a mistake».

På tross av utfordringer, tap og misvisninger lyktes Steven Spielberg allikevel å lage en ikonisk film. En film som kombinerer skrekk og eventyr. Med solide karakterer, Oscar-vinnende musikk, og skuespillere som briljerer er Haisommer fortsatt like underholdende den dag i dag. Robert Shaw som fiskeren Quint er eksepsjonell.

Selve handlingen er rimelig enkel. På den fredelige sommerøyen Amity slår terroren plutselig til: deler av en livløs kropp blir funnet på stranden. Politisjef Brody må kjempe mot både fisk og lokale styresmakter for å holde folk trygge.

I en tid hvor Sharknado 2 er det nyeste innen haifilmsjangeren inviterer vi deg til å se den aller første, og uten tvil den aller beste, haifilmen. Som manusforfatter Carl Gottleib sa «If we were successful, people would feel the same way about the water as they felt about the shower after Psycho». Dette lyktes de definitivt med.