Home » All is Lost

All is Lost

all is lost 2Tittel: All is Lost
Originaltittel: All is Lost
Manus: J.C. Chandor
Foto: Frank G. DeMarco og Peter Zuccarini
Musikk: Alex Ebert
Medvirkende: Robert Redford
Produksjonsår: 2013
Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk
Spilletid: 106 min.
Visningsformat: Blu-ray

Å seile sin egen sjø

I det kritikerroste dramaet All Is Lost spiller Robert Redford en godt voksen mann som krysser Det indiske hav alene i en seilbåt. Omgitt av endeløst hav på alle bauger og kanter, fylles han av en voldsom indre ro, samtidig som han frydes over nærkontakten med elementene. Men en dag er ulykken ute – båten kolliderer med en drivende container som etterlater et stort hull i skroget. Reaksjonen til Redford er ikke desperat, han håndterer ulykken med overraskende ro. Han kommer seg løs fra containeren som i sammenstøtet har spydd ut bittesmå joggesko. De flyter rundt i det stille vannet mens solen skinner og Redford lapper hullet i skroget. Tilsynelatende er alt greit, til tross for at kun et tynt lag med epoksy og glassfiber skiller kabinen fra saltvannet. Saltvannet som allerede har fosset inn over radio- og navigasjonsutstyret i sammenstøtet. Ulykken er dessverre ute for vår mann, for snart blir båten overrumplet av storm.

For en ensom mann i en synkende seilbåt midt i Det indiske hav er gode råd dyre, og den navnløse seileren må bruke all sin erfaring og kløkt for å unngå å møte sin skjebne på havets bunn.

All Is Lost er en film med svært lite dialog og kun én skuespiller, hvilket innebærer at det hviler et utrolig stort ansvar på denne ene skuespilleren. Robert Redford løser imidlertid utfordringen på ypperlig vis. Det samme kan sies om regissør J.C. Chandor, som har laget en nervepirrende og intenst spennende film som holder sjangerklisjeene på armlengdes avstand.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.