Home » Mondo Macabro-aften

Mondo Macabro-aften

Tittel: TBA

Er du en av dem som har sett mye film, og ofte tenkt at det ikke er mer å sjekke ut? Er du lei av amerikansk film-noir, tysk ekspresjonisme, fransk nybølge og italiensk neorealisme. Hva så med å sjekke ut litt taiwansk splatter, tyrkiske parodier på E.T. og Spider-Man, meksikansk horror eller gresk erotika?

Mange slike filmer nevnes i Peter Tombs bok Mondo Macabro. Her fokuseres det på kultfilmer fra ulike land og verdensdeler. Filmer som vanligvis ikke er assosiert med spesifikke filmsjangre og tydelige strømninger. Mondo Macabro er i seg selv ikke tydelig definert, men i cineastenes verden blir likevel begrepet brukt for å omtale visse type filmer. Direkte oversatt betyr begrepet «den makabre verden». Filmene er ofte makabre, men ikke nødvendigvis. Hva som inngår som en Mondo Macabro film blir en individuell vurdering. Fokuset er uansett bisarre og rare filmer som fascinerer og har egenverdi.

Boka til Tombs er et fantastisk stykke filmformidling, hvor vi serveres obskure filmreferanser i frustrerende kvantitet. Frustrerende fordi hver nye side fører deg til så sjeldne filmer at de er så og si umulig å få fatt på. Vi i Bergen Filmklubb har likevel latt oss inspirere og greid å få fatt på to av disse filmene. Akkurat hvilke filmer dette er vil vi ikke røpe i forkant. Det kan dukke opp alt fra småvokste kriminaletterforskere, «martial arts»-karakterer, okkultisme i Bali, grønne monstre i Thailand og tyrkiske zombier. Vi lokker på ingen måte med å si at filmene er av ekstremt god kvalitet, men hvis du kommer med en åpen innstilling vil du fort innse at de er meget underholdende og at de byr på noen av filmverdens mest underfundige scener! Vi har uansett som mål for kvelden å vise at film kan være så mye mer enn amerikansk kommersialisme og europeiske strømninger.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.