Home » Polisse

Polisse

3_32Tittel: Polisse
Originaltittel: Polisse
Manus: Maiwenn, Emmanuelle Bercot.
Foto: Pierre Aïm
Musikk: Stephen Warbeck
Medvirkende: Maiwenn, Karin Viard, Joey Starr, Marina Foïs, Ricardo Scarmacio
Produksjonsår: 2011
Nasjonalitet: Frankrike
Språk: Fransk
Spilletid: 125 min.
Visningsformat: DCP

Polisse er et energisk og rått drama basert på sanne historier om hverdagen til de ansatte i Paris-politiets barnevernavsnitt. I to intense timer er man flue på veggen og følger betjentene på jobb og privat. Filmen vant prisen for beste film på Filmfest Oslo og var en stor suksess på kino i Frankrike.

TV-serier og filmer om mordetterforskning har toppet seerstatistikkene i store deler av verden. Den franske multikunstneren Maïwenn har valgt å ta et dypdykk i hverdagen til en mindre synlig gruppe etterforskere i Paris-politiets barnevernavsnitt. En enhet som er uglesett av de som driver med viktigere saker – de som angår voksne. Deres hverdag, i storbyjungelen Paris, dreier seg om alt fra å taue inn potensielle barnemishandlere, arrestere mindreårige lommetyver, forhøre foreldre mistenkt for barnemishandling og prøve å få ungdom til å respektere den seksuelle lavalder.

Med et bankende hjerte for miljøet hun beskriver har Maïwenn levert et energisk og rått portrett av betjentenes hverdag på jobb og privat. Den sterke solidariteten og makabre humoren som utvikler seg mellom kolleger som er vitne til det verst tenkelige. De umotiverte latterkrampene som kan oppstå i de minst passende situasjoner. Vi garanterer to ekstremt sterke og innholdsrike timer – og et stjernelag av franske skuespillere!

«Polisse» (uttales «poliss») er måten franske barn uttaler ordet politi på.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.