Home » Svensk kortfilm

Svensk kortfilm

Las-Palmas_011Tittel: Svensk Kortfilm
Originaltittel: Svensk Kortfilm
Produksjonsår: 2004-2013
Nasjonalitet: Sverige
Spilletid: 95 min.
Visningsformat: Blu-ray

e hva som skjer når en kone lar sin ett år gamle datter være alene med sin far i et fotostudio. Hun går både på en skikkelig fyllekule og kjører motorsykkel. Kortfilmen vant Best Kortfilm i Cannes i 2011, Publikumsprisen under Hamburg Internasjonel Kortfilm Festival, samt en drøss andre priser. En chartertur uten like med andre ord.

Music for One Apartment and Six Drummers. Sverige 2010. Regi: Johannes Stjärne Nilsson og Ola Simonsson. Medvirkende: Magnus Börjeson, Johannes Björk, Marcus Haraldson, Sanna Persson, Anders Vestergård, Fredrik Myhr. Fiksjon. Svensk tale. 10 min.

Seks trommeslagere gjennomfører et nøye planlagt musikalsk angrep i en boligblokk. Så fort det eldre paret forlater blokken tar trommeslagerne over. Dette resulterer i en konsert i fire ulike deler hvor de spiller på dagligdagse objekter i ulike rom; kjøkkenet, soverommet, badet og stuen.

Little Children, Big Words (Små barn, store ord). Sverige 2010. Regi: Lisa James Larsson. Medvirkende: Cecilia Milocco, Axel Andersson og Polly Kisch. Fiksjon. Svensk tale. 12 min.

7 år gamle Alex må stå foran klassen og fortelle om hva han vil bli når han blir stor. Gutten gir et forstyrrende svar som setter i gang en diskusjon rundt hans svar, som gutten selv ikke vet hva betyr. Læreren tar over diskusjonen og avslører med det hennes egne erfaringer – en fortelling om et offer og en lovbryter. Filmen har vunnet utallige priser på filmfestivaler verden rundt.

Tussilago. Sverige 2010. Regi: Jonas Odell. Musikk: Martin Landquist. Medvirkende: Malin Buska og Camaron Silverek. Animasjon. 14 min.

I 1977 ble den vest-tyske terroristen Norbert Kröcher arrestert. Han ledet en gruppe som planla å kidnappe politikeren Anna-Grete Leijon. Flere andre mistenkte ble arrestert de følgende dagene, en av dem var Kröcher sin ekskjæreste «A». Filmen forteller hennes historie gjennom dokumentariske intervjuer med henne. Filmen er en fascinerende blanding av animasjon og virkelige filmklipp.
Anders & Harri. Sverige 2008. Regi: Åsa Blanck og Johan Palmgren. Dokumentar. 13 min.

De to spesielle karene Anders og Harri er bestevenner. De deler sin interesse for musikk, i tillegg til at Anders er veldig fascinert av tog. De legger ut på en reise sammen til Getå, hvor den største togulykken i Sveriges historie fant sted i 1918. Filmen handler om vennskap, å møte sin frykt, tog og musikk.

Slaves (Slaver). Sverige 2008. Regi: David Aronowitsch og Hanna Heilborn. Animasjon. 16 min.

Slaver er basert på et intervju med to unge sundaske gutter som ble gjennomført i 2003. Filmen er den andre filmen i en rekke animerte dokumentarer med og om barn i vanskelige situasjoner. Abuk ble som femåring bortført sammen med sin familie. Kidnapperne drepte foreldrene og skilte ham fra sin søster. Abuk ble så værende hos en av kidnapperne, hvor han ble holdt som slave – på lik linje med tusenvis av andre barn som ble tatt fra Sør-Sudan.

Coffee Time (Elvekaffe). Sverige 2013. Regi: Maria Fredriksson. Dokumentar. 14 min.

Fire eldre og staselige kvinner samles til kaffeslaberas. Ikledd perler og golfjakker, drikker de kaffe fra elegant porselen og spiser småkaker. Samtidig diskuterer de Viagra, orgasmer, utro ektemenn og kjappiser. Ingenting er for drøyt for disse eldre fruene.

Glenn, the Great Runner. Sverige 2004. Regi: Anna Erlandsson. Animasjon. 3 min.

Glenn, den store løperen skal nok en gang springe et løp. Det store spørsmålet er om han får den plassering han fortjener, svaret får du i denne korte animasjonsfilmen.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.