Home » Dagboken

Dagboken

anhqtai4Tittel: Dagboken
Originaltittel: The Notebook
Manus: Jeremy Leven
Foto: Robert Fraisse
Musikk: Aaron Zigman
Medvirkende: Ryan Gosling, Rachel McAdams, Gena Rowlands, James Garner, James Marsden m.fl
Produksjonsår: 2004
Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk, norske undertekster
Spilletid: 124 min.
Visningsformat: DVD

Summer Love

En gammel mann på et pleiehjem besøker sin venninne der, med et godt tak rundt en gammel notatbok. Fra den begynner han å lese til henne, en fantastisk kjærlighets-historie mellom to unge mennesker med navnene Noah og Allie.

Noah og Allie møtes en sommer og blir håpløst forelsket i hverandre. Før sommeren har tatt slutt blir de brutalt brutt fra hverandre på grunn av deres ulike sosiale bakgrunner. Hun kommer fra en rik sørstatsfamilie, mens han jobber som tømrer, og kommer fra en fattig musiker-familie. Etter mange års adskillelse krysser deres veier på nytt. Hun har forlovet seg med en annen, og han har vendt tilbake fra krigen og bygget huset de to fantaserte om sammen. Klarer de å legge bak seg det som engang var, som en uskyldig sommerflørt eller er det fremdeles noe uoppgjort i luften mellom dem?

I denne filmen møter vi en ung Ryan Gosling i rollen som Noah. I de siste årene har Goslings skuespillerkarriere skutt fart gjennom filmer som Drive (2011), Crazy, Stupid, Love (2011), The Ides of March (2011) og The Place Beyond the Pines (2012). Han har etablert seg som en seriøs skuespiller, med mange krevende roller bak seg. Men han hadde nok neppe nådd til dagens høyder uten sin kvinnelige fanskare, som han blant annet fikk gjennom The Notebook. Denne filmen bør sees av alle Ryan Gosling-fans. Om man ikke har sett den før er det på høy tid.

Den romantiske filmgenren er et latent terreng å tråkke ut i, men om man først skal gå i den retning kan man like godt gjøre det på den ordentlige måten ved å se The Notebook. Det er ikke bare de store kontrastene i filmens handling som karakteriserer et episk romantisk drama, men også folks kontrastfylte holdning til filmen i seg selv. The Notebook har alle ingrediensene som skal for å fylle ditt hjerte med elsk eller hat, det finnes ingen mental middelvei når det kommer til filmer som dette.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.