Home » The Legend Of Kaspar Hauser

The Legend Of Kaspar Hauser

Legend of Kaspar Hauser 1Tittel: The Legend Of Kaspar Hauser
Originaltittel: The Legend Of Kaspar Hauser
Manus: Davide Manuli
Foto: Tarek Ben Abdallah
Musikk: Vitalic
Medvirkende: Vincent Gallo, Silvia Calderoni, Elisa Sednaoui m.fl
Produksjonsår: 2013
Nasjonalitet: Italia
Språk: Fransk/engelsk tale, engelske undertekster
Spilletid: 95 min.
Visningsformat: DVD

Italiensk westernsurrealisme med Vincent Gallo og UFOer!

Kultfavoritt Vincent Gallo gestalter ikke bare én, men to figurer i denne surrealistiske godbiten løst basert på den sanne historien om Kaspar Hauser, som ifølge Wikipedia var en ung gutt som plutselig dukket opp i den tyske byen Nürnberg våren 1828. Han var fremmed for alle, kunne knapt nok gå eller snakke og skal seinere ha forklart at han var blitt holdt fanget i en kjeller så lenge han kunne huske, og at han var blitt sluppet fri av uviss grunn.

Forrige gang Bergen filmklubb myste på denne legenden var høsten 2006, da ved Werner Herzogs The Enigma of Kaspar Hauser (1974).

I denne versjonen skyller Kaspar Hauser i land på et uvisst sted i Middelhavet og blir straks konfrontert av den onde storhertuginnen, som føler seg truet av Kaspars utstråling og mystiske innflytelse på lokalsamfunnet. Desperat etter å kvitte seg med den blonde inntrengeren allierer hun seg med Pusher, en kriminell hun har et komplisert forhold til. Helt uproblematisk blir det dog ikke, da Kaspar er blitt tatt under vingene til Sheriff, en DJ som anser ham for å være Messias gjenoppstandelse. Han har tatt på seg oppgaven å hjelpe Kaspar tilbake på bena, før moderskipet eventuelt kidnapper/henter ham hjem igjen.

Filmen har et forførende minimalistisk formspråk og består av en rekke mer eller mindre bisarre tablåer. I én scene mater Kaspar Hauser en kattunge, i en annen får vi se en søt hund. Med sitt sylskarpe monokrome foto spiller det nesten ingen rolle hva som skjer eller ikke, alt er så herlig å se på! Dette fungerer mye takket være den franske elektronikaartisten Vitalic, som serverer ett suggererende soundtrack som driver filmen framover, og gjør det vanskelig å bli sittende stille i kinosetet.

Anbefalt kleskode: Adidas joggedress + hodetelefoner, alternativt motorsykkelhjelm eller cowboyhatt.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.