Home » 13.11 – Re-animator

13.11 – Re-animator

re-animatorOriginaltittel: Re-animator
Manus: Stuart Gordon, William J. Norris & Dennis Paoli
Foto: Mac Ahlberg
Musikk: Richard Band
Medvirkende: Bruce Abbot, Jeffrey combs, Barbara Crampton, David Gale, m.fl.
Produksjonsår: 1985
Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk tale
Spilletid: 86 min.
Visningsformat: Blu-ray

I gave him life!

Medisinstudent Dan Cain opplever at livet hans blir endret den dagen han averterer etter ny romkamerat. Den eksentriske Herbert West har nettopp ankommet det amerikanske universitetet fra Sveits, og etter å ha sett den store kjelleren som kommer med huset gjør han det klart at han gjerne kan flytte inn på dagen.
West setter opp laboratorium i kjelleren og bestemmer seg for å prøve ut sitt nye serum som han mener kan vekke de døde til live igjen. Cain og West begynner et absurd samarbeid for å skape medisinsk historie, og samtidig bevise for seg selv og andre at de ikke er gale.
Slik starter filmen Re-animator (1985) som er basert på H.P. Lovecrafts episodiske novelle «Herbert West: The Reanimator». H.P. Lovecraft er et navn som går igjen i skrekksjangeren, og han er kjent for en rekke litterære verk som både har inspirert og blitt adaptert til en rekke tv-serier, filmer og tegneserier det siste århundret.
Re-animator var i utgangspunktet ment som en kort parodinovelle av Mary Shelleys Frankenstein, men ble populær nok til at Lovecraft ble betalt av magasinet Home Brew for å utvide den til en historie i seks deler. Den regnes som en av de tidligste inspirasjonskildene til zombiefilm. Lovecraft uttalte at Re-Animator-serien var et av verkene han var minst fornøyd med, da han ofte var under press fra redaktøren i Home Brew.
Regissør Stuart Gordon, har bakgrunn i teater. Han ville opprinnelig lage en tv-serie basert på H.P. Lovecrafts verk, men etter å ha sendt manus til forskjellige tv-stasjoner kom det fram at det materialet var for grovt. Gordon komprimerte derfor manusene og begynte å jobbe med en spillefilmtolkning.
Filmen hadde et budsjett på under én million dollar, en ganske liten sum for en film så sterkt basert på spesialeffekter. Den ble filmet i samme studio som James Camerons The Terminator (1984), og de fikk låne en del rekvisitter, effekter og mannskap fra denne produksjonen – til og med Arnold Schwarzeneggers stuntdobbel ble brukt under innspilling.
I ettertid har filmen oppnådd kultstatus og fått to oppfølgere: Bride of Re-animator og Beyond Re-animator. Begge med Jeffrey Combs i rollen som eksentriske Herbert West

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.