Home » Jumanji

Jumanji

Originaltittel: Jumanji
Manus: Greg Taylor, Jonathan Hensleigh & Jim Strain
Foto: Thomas Ackerman
Musikk: James Horner
Medvirkende: Robin Williams, Kirsten Dunst, David Alan Grier m.fl.
Produksjonsår: 1995
Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk tale, norske undertekster
Spilletid: 104 min.
Visningsformat: Blu-ray

Once you start the game, you can’t stop

jumanji2014 var et godt år for filmindustrien, men bød også på en rekke triste nyheter: Richard Attenborough, Philip Seymour Hoffman og Robin Williams var bare en håndfull av skuespillere som gikk bort i fjoråret. Mange av oss i filmklubben har vokst opp med Williams filmer, og både for å hedre Williams, og i anledning av filmens tjueårsjubileum, velger vi å vise en av klassikerne fra vår barndom; Jumanji.

Robin Williams spiller hovedrollen i denne klassikeren fra 1995. Han har rollen som rikmannssønn Alan Parrish som lever i farens skygge og som blir mobbet på skolen. Han sliter med forelskelsen til Sarah, så da han finner et brettspill benytter han seg av anledningen til å invitere henne over for en runde «Jumanji». Et spill utenom det vanlige: det beveger seg selv, gir barna flytende, spøkelsesaktige beskjeder, og får på mystisk vis Alan til å forsvinne i løse luften.

Tjueseks år senere flytter foreldreløse Judy og Peter inn i Alans hus og finner Jumanji under en trapp, og de begynner å spille. En nå voksen Alan Parrish materialiseres etter å ha vært fanget i underkant av tre tiår inne i spillet. Med beskjed om at alt vil bli som før om bare spillet fullføres, prøver de å finne alle de originale spillerne og fullføre Jumanji.

Filmen ble en suksess både i hjemlandet og utlandet, og ble sett på som et framskritt innen filmbransjen på grunn av sin bruk av CGI som begynte å bli populært. Filmen hadde et budsjett på over 50 millioner, der mesteparten gikk til den digitale avdelingen for å redigere inn de mer fantastiske elementene i filmen. Om resultatet i dag er videre imponerende kan diskuteres, men i 1995 var filmen banebrytende.

Jumanji er basert på boken med samme navn av Chris Van Allsburg. Filmen gjorde det bra på kino, til tross for å ha fått kritikk for å være kaotisk og ulogisk til tider. Året etter at den kom ut ble det også lagd en animasjonsserie på tre sesonger basert på filmen, og i senere år ble det også lagd en oppfølger til filmen kalt Zathura(2005) med bl.a. Josh Hutcherson, Jonah Bobo, Dax Shepard og Kristen Stewart. I 2012 var det snakk om forhandlinger om en re-make av filmen, ingenting ble bestemt, men oppdateringer dette året ville vært passende med tanke på filmens tjueårsjubileum.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.