Home » Norsk kortfilm-kveld

Norsk kortfilm-kveld

En high-five til våre nye og lovende filmskapere

APD-STILL01Vi gleder oss over å kunne invitere til nok en helaften med kortfilm i tivoli. Denne gangen tar vi på oss nasjonalisthatten og dedikerer kvelden til de friskeste og ferskeste stemmene i norsk film.

Kortfilm er, etter vår mening, et spennende og undervurdert format som er en kunst i seg selv. Kortfilmskaperen skal fortelle mye på kort tid og blir gjerne derfor tvunget til å søke kreative løsninger. Det som skjer «mellom linjene» blir viktig, og de beste kortfilmene drives gjerne mer av karakterer, formspråk og tematikk enn plot og streng narrativ struktur. Lav økonomisk risiko gjør det også mulig for både etablerte og ukjente filmskapere å eksperimentere. En kan kanskje si at kortfilm representerer det mangfoldet spillefilmen ikke klarer å opprettholde.

Trist nok blir formatet allikevel neglisjert av mange og i alt for stor grad assosiert med uinspirerte studentfilmer.

Det har også veldig begrensede distribusjonsmuligheter og blir for mange filmskapere ikke annet enn CV-mat og en slags opptaksprøve for å få penger til spillefilm.

Vi i Bergen filmklubb, derimot, respekterer kortfilmen som uavhengig sjanger og kunstform. Våre kortfilmkvelder skal derfor være en hyllest til formatet og de som behersker det. I tillegg er det, i denne omgang, vår hensikt å gi oppmerksomhet til den nye generasjonen norske filmskapere som har noe interessant å vise.

Foreløpig er følgende titler klare:
Angst, piss og drid av Fredrik Hana
Money back, please av Even Hafnor
Totem av Marte Vold

Flere titler slippes etter hvert!

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.