Home » 35 mm-kveld

35 mm-kveld

Hva er det med analog film som gjør at så mange mennesker dedikerer livene sine til å holde formatet i livet? Hva er det med analog film som har fått både Christopher Nolan og Quentin Tarantino til å sverge at de skal gjøre alt i sin makt for å fortsette å skyte på 35mm filmrull?

I dag er alle de kommersielle kinoene fullstendig digitaliserte. Opplevelsen av å sitte i en kinosal og svakt høre klikkingen av rullende film fra maskinrommet er nå noe som begrenses til Cinematekene og filmklubbene. Vi i Bergen filmklubb gjør vårt beste for å holde visningsformatet i livet, men Cinemateket USF er utvilsomt den viktigste institusjonen i Bergen for å oppleve analog filmprojeksjon. Vi dedikerer herved en kveld av vårtjubileum til å hylle 35mm-formatet – et format som for flere er ensbetydende med den klassiske kinoopplevelsen.

17.00 Lost in Translation (USA, 2003) Regi: Sofia Coppola
Hvordan vil bildene vi husker så godt, som Scarlett Johannson i vinduskarmen, gjenoppleves på 35-mm filmrull?

19.00 Badlands (USA, 1973) Regi: Terrence Malick
En av de mest innflytelsesrike filmene noensinne. En absurd og vakker kjærlighetshistorie satt til amerikansk ørkenlandskap. Regissert av Terrence Malick, som er notorisk for sine ekstremt visuelt slående filmer.

21.00 Dogtooth (Hellas, 2011) Regi: Yorgos Lanthimos
En klok mann sa en gang at alle kan skape sin egen verden. I Dogtooth møter vi en tyrann av en gresk familiefar som har tatt sitatet til det ekstreme. Som en forfatter skaper han en verden skilt fra den vi alle kjenner. Der har han plassert sine tre, snart voksne, barn. Fortellingen han regisserer skal vare hele deres liv.

50,- per film

Medlemsskap i Bergen Filmklubb eller klippekort på Cinemateket er påkrevd. Medlemsskap kan kjøpes i døren for 50,-