Home » Kortfilmkveld: kvinnelige regissører

Kortfilmkveld: kvinnelige regissører

Vi gleder oss over å kunne invitere til nok en helaften med kortfilm i Tivoli. Vi ser denne gangen frem til å vise noen av tidenes beste kortfilmer – alle laget av kvinnelige regissører.

Det begynner kanskje å låte som et hakk i plata, men en  får ikke understreket nok hvor underrepresentert kvinnelige regissører fremdeles er på både kino og filmfestivaler. Innen kortfilm er imidlertid andelen kvinner vesentlig mye større enn spillefilm. Med andre ord: det er mye interessant å ta av, men arena for eksponering er veldig begrenset.

Kortfilm er, etter vår mening, et spennende og undervurdert format som er en kunst i seg selv. Kortfilmskaperen skal fortelle mye på kort tid og blir gjerne derfor tvunget til å søke kreative løsninger. Det som skjer «mellom linjene» blir viktig, og de beste kortfilmene drives gjerne mer av karakterer, formspråk og tematikk enn plot og streng narrativ struktur. Lav økonomisk risiko gjør det også mulig for både etablerte og ukjente filmskapere å eksperimentere.

Ettersom vi bare er ute etter det beste, vil filmene være fra forskjellige tiår og representere noe av det flotteste og mest interessante formatet har å by på. Kvelden skal være hyllest til både kvinnelige regissører og til kortfilm som uavhengig kunstform.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.