Home » The Thing

The Thing

14117886_10154250380015465_7034746425626239055_nTittel: The Thing
Originaltittel: The Thing
Manus: Bill Lancaster
Foto: Dean Cundy
Musikk: Ennio Morricone
Medvirkende: Kurt Russell, Wilford Brimley, Keith David mfl.
Produksjonsår: 1982
Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk tale
Spilletid: 109 min.
Visningsformat: Blu-ray

"Somebody in this camp ain't what he appears to be"

Ved en avsidesliggende forskningsstasjon i Antarktis støter en gruppe amerikanske forskere på en 100 000 år gammel skapning. Forskerne finner fort ut at skapningen kan infisere og imitere andre livsformer. Isolert, uten kontakt med omverden og midt i en storm, følger fort panikk og paranoia. Hvem er menneske og hvem er «en ting»?
 
Regissør John Carpenter anser The Thing å være den første filmen i hans apokalypse-trilogi – etterfulgt av Prince of Darkness (1987) og In the Mouth of Madness (1994). I et intervju med The Wall Street Journal sa han at ”alle tre filmene handler, på en eller annen måte, om slutten på ting. Om slutten på alt, den verden vi kjenner. Men på forskjellige måter. The Thing er science-fiction versjonen.”
Basert på science-fiction novellen Who goes there? av John W. Campbell Jr., er The Thing en mer trofast adapsjon enn Howard Hawks film, The Thing from Another World (1951). Den er også vesentlig mer avhengig av spesialeffekter, og hadde et overflod av et team på over 40 teknikere. Deriblant veteraneffektmakerne Rob Bottin og Stan Winston.
 
The Thing floppet da den ble vist på kino. Dette kanskje delvis på grunn av at Steven Spielbergs gigant-suksess E.T. The Extra-Terrestrial (1982) hadde premiere kun to uker før. Filmen ble også sterkt kritisert for å være grusom for grusomhetens skyld, men har i senere tid gjenoppstått som en kultklassiker. Sammen med Ridley Scotts futuristiske Alien (1979), startet The Thing en ny bølge av sci-fi horror filmer der action og spesialeffekter ofte ble sett på som mål i seg selv.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.