Home » What We Do In The Shadows

What We Do In The Shadows

1087-M-What-We-Do-in-the-ShadowsOriginaltittel: What We Do In The Shadows
Manus: Jemaine Clement, Taika Waititi
Foto: Richard Bluck, D.J. Stipsen
Musikk: Plan 9
Medvirkende: Jemaine Clement, Taika Waititi, Jonny Brugh mfl.
Produksjonsår: 2014
Nasjonalitet: USA, New Zealand
Språk: Engelsk
Spilletid: 86 min.
Visningsformat: DCP

I det nye årtusenet har både film- og tv-bransjen produsert vampyrhistorier med en iherdighet og et volum som burde tilsi at alle variasjoner over dette i utgangspunktet relativt snevre temaet etter hvert er gjort. Men den gang ei: What We Do in the Shadows viser at det er mye humor å hente i vampyrsjangerens mange og innviklede regler, ikke minst dersom man går i dybden på de newzealandske mytene.

Filmen er lagt opp som en mellomting av en realityserie og en episode av Cribs, og tar oss med inn i et bokollektiv i New Zealands hovedstad Wellington. Her møter vi fire vampyrer som alle bærer preg av den historiske epoken da de ble bitt av vampyrbasillen. Viago er en 183 år gammel fjong og dekadent renessansevampyr. Romkameratene hans er den 800 år gamle erketypiske middelalder torturvampyren Vlad, og Deacon som er en utdatert hipstervampyr. Til og med eldgamle Petyr på 8000 år holder til i samme hus.

Ved siden av alle de komplekse og omstendelige utfordringene som følger med et liv som vampyr, innebærer deres alder visse tilpasningsproblemer i det 21. århundre. Trivielle konflikter om hvem som skal ta den 5 år gamle blodige oppvasken fører til intense hissekonkurranser, og å være i dagslys eller å oppfylle moderne utesteders dresscode er heller ikke uproblematisk.

For å overleve trenger de fire vampyrene naturligvis menneskeblod, og anskaffelsen av dette byr på harde utfordringer. Men alt endrer seg når de får et nytt medlem i gjengen med tilknytninger til menneskeverden. På godt og vondt. Med Flight of the Conchords-skaper Jermaine Clement i en av hovedrollene, er What We Do in the Shadows en av de aller morsomste vampyrfilmene som noensinne er laget.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.