Home » Djevelens Trekkspill

Djevelens Trekkspill

Djevelens TrekkspillOriginaltittel: Los viajes del viento
Manus: Ciro Guerra
Foto: Paulo Andrés Pérez
Musikk: Iván Ocampo
Medvirkende: Marciano Martínez, Yull Núñez, Agustin Nieves mfl.
Produksjonsår: 2009
Nasjonalitet: Colombia, Argentina, Tyskland, Nederland
Språk: Spansk
Spilletid: 117 min.
Visningsformat: DCP

Ciro Guerra regnes for å være Colombias kanskje aller mest lovende filmregissør. Siden han som 22-åring
(!) debuterte med The Wanderer’s Shadow i 2004 har Guerra regissert ytterligere to filmer: festival og kritikerfavorittene Djevelens trekkspill (2009) Embrace of the Serpent (2015). Han berømmes for sitt uvanlig dyptgående forarbeid og øye for detaljer: se for eksempel på det faktum at det i Embrace of the Serpent snakkes hele ni språk noen av dem utdødde. Vi viser i vår de to nyeste filmene til denne brennhete colombianeren.

I Djevelens trekkspill (2009) møter vi Ignacio Carillo, som med et trekkspill på ryggen har turnert som spellemann gjennom hele sitt liv. Etter sine lange reiser fra landsby til landsby har Ignacio oppnådd en mystisk og legendarisk status som musiker, men når hans kone dør vil han ikke lengre spille. Det ryktes om at det ligger en forbannelse over
instrumentet, og Ignacio legger ut på en reise for å få levert det tilbake til sin lærermester.

En gutt med navn Fermín Morales følger etter ham. Ignacio er en bitter mann som ikke ser noen mening med tilværelsen, men dette hindrer ikke Fermín fra å idolisere spillemesteren. Unge Fermín har forlatt sin landsby i håp om å bli bli Ignacios elev og gå i hans fotspor. Ignacio lar ham bli med på reisen, og de to tar oss med på en eventyrlig reise gjennom et vakkert og geografisk mangfoldig Colombia.

Filmen skildrer tidvis uhyggelige møter med skumle, voldelige menn, men den kan også by på lystige trekkspillkonkurranser og hiphopbattleliknende fornærmelsesdueller. Djevelens trekkspill er en musikalsk, vakker og poetisk film som kombinerer det magiske og det realistiske.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.