Home » Embrace of the Serpant

Embrace of the Serpant

EmbraceOfTheSerpantOriginaltittel: El abrazo de la serpiente
Manus: Ciro Guerra, Jacques Vidal
Foto: David Gallego
Musikk: Nascuy Linares
Medvirkende: Nilbio Torres, Jan Bijvoet, Antonio Bolivar mfl.
Produksjonsår: 2015
Nasjonalitet: Colombia, Venezuela, Argentina
Språk: Spansk
Spilletid: 125 min.
Visningsformat: DCP

Året er 1909. Det sies at det vokser en mystisk blomst i Amazonasjungelen. En blomst som ifølge legenden har nærmest magiske egenskaper og kan kurere alle sykdommer. Theodor Koch Grunberg en dødssyk tysk antropolog setter ut på en reise inn i jungelen for å finne den. Tretti år senere tar den amerikanske antropologen Richard Evan Schultes samme rute. Felles for de to er veiviseren Karamakate – en sjaman som motvillig leder de to hvite mennenes vei I bytte mot et løfte om fred over hans folk.

Ciro Guerras tredje og nyeste film Embrace of the Serpent (2015) bygger på en to år lang research-periode i form av feltarbeid i den colombianske delen av Amazonas. I tillegg til feltarbeidet tilbrakte Guerra og crewet syv uker i samme område under innspillingen. Regissøren har med andre ord opparbeidet seg god og solid kunnskap om kulturene han skildrer og utforsker med filmen de kulturelle ruinene etter møtet med vestlig brutalitet. Det hele gjort på en respektfull og reflektert måte, med flere aktører fra urbefolkningen involvert i produksjonen.

Resultatet av prosessen er en stemningsfull, spirituell og noiraktig skildring av sivilisasjonens ødeleggende kraft i møte med urtradisjoner. Med sin nydelige svart/hvitt foto og et lyddesign som gjør skogen like levende som menneskene i den, balanserer filmen på de hårfine linjene mellom thriller, roadmovie og filmpoesi – det hele med en overveldende cinematisk finesse. Guerra konfronterer vår vestlige oppfatning av virkelighet og det åndelige, og tar oss med på en sansereise inn i den mystiske regnskogen – og forbi.

Gå ikke glipp av en unik mulighet til å se denne rykende ferske perlen av en film, som foreløpig ikke har fått noen visningsdato på norske kinoer.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.