Home » Kortfilmkveld

Kortfilmkveld

Originaltittel: Kortfilmkveld

Vi gleder oss over å kunne invitere til nok en helaften med kortfilm i Tivoli. Denne gangen tar vi av oss nasjonalisthatten, og utvider konseptet til å ikke bare omhandle de friskeste og ferskeste stemmene i norsk film,
men i hele Norden.

Kortfilm er, etter vår mening, et spennende og undervurdert format som er en kunst i seg selv. Kortfilmskaperen skal fortelle mye på kort tid og blir gjerne derfor tvunget til å søke kreative løsninger. Det som skjer «mellom linjene» blir viktig, og de beste kortfilmene drives gjerne mer av karakterer, formspråk og tematikk enn plot og streng narrativ struktur. Lav økonomisk risiko gjør det også mulig for både etablerte og ukjente filmskapere å eksperimentere. En kan kanskje si at kortfilm representerer det mangfoldet spillefilmen ikke klarer å opprettholde.

Trist nok blir formatet allikevel neglisjert av mange og i alt for stor grad assosiert med uinspirerte studentfilmer. Det har dessuten veldig begrensede distribusjonsmuligheter og blir for mange filmskapere ikke annet enn CV-mat og en slags opptaksprøve for å få penger til spillefilm.

Vi i Bergen filmklubb, derimot, respekterer kortfilmen som uavhengig sjanger og kunstform. Våre kortfilmkvelder skal derfor være en hyllest til formatet og de som behersker det. I tillegg er det, i denne omgang, vår hensikt å gi oppmerksomhet til den nye generasjonen nordiske filmskapere som har noe interessant å vise. Filmene vi har plukket ut blir annonsert i ukene før visningen.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.