Home » Labyrinth

Labyrinth

Labyrinth (1986) 
Directed by Jim Henson
Shown: David BowieOriginaltittel: Labyrinth
Manus: Terry Jones
Foto: Alex Thomson
Musikk: Trevor Jones
Medvirkende: David Bowie, Jennifer Connelly
Produksjonsår: 1986
Nasjonalitet: Storbritania, USA
Språk: Engelsk
Spilletid: 101 min.
Visningsformat: Blu-ray

OBS! – Visningen er flyttet til Hulen – OBS!

Sarah, tidlig i tenårene og over gjennomsnittet interessert i fantasy, må motvillig sitte barnevakt for lillebroren sin. I et desperat forsøk på å få en slutt på hans ustanselige skriking, ber hun om at “the goblins” må komme og ta ham vekk fra henne. Ikke lenge etter at de skjebnesvangre ordene er uttalt, står goblin-kongen Jareth foran henne i egen høye person, mer enn villig til å oppfylle hennes ønske. Hun innser nå hvilken graverende feil hun har gjort, og trygler ham om å gi gutten tilbake. Men det viser seg å ikke bli så lett: For å redde lillebroren fra goblinkongens klør blir hun nødt til å ta seg gjennom en omstendelig labyrint, hvor farer truer rundt hvert hjørne. Om hun ikke klarer det innen 13 timer vil broren forvandles til en goblin.

“The imagination of Jim Henson. The wizardry of George Lucas. The excitement of David Bowie.” – dette er lovnaden i traileren til filmen Labyrinth (1986). Det oppsiktsvekkende trekløveret skulle få potensielle kinogjengeres hjerter til å slå litt fortere og heise forventningene opp til stratosfæriske høyder; her hadde skaperne av henholdsvis Muppets og Star Wars funnet sammen med selveste Ziggy Stardust og de hadde laget en film sammen! Halleluja!

Resultatet ble (som forventet?) en snurrig mikstur av fantasy, musikal, coming-of-age og komedie. Filmen ble møtt med lunkne anmeldelser, og gikk i et sviende underskudd på kino. I ettertid har den likevel oppnådd en viss kultstatus, delvis på grunn av sin flåsete åttitals-kitsch, men også på grunn av sitt plot – i 2006 ble det for eksempel utgitt en manga-serie basert på filmens univers. Kanskje kan filmen også ses som et tidlig eksempel på cosplay.

Det er uansett David Bowie som stjeler showet her, mens han sprader rundt med Limahl-sveis og tights, syngende “Dance magic dance!” i lystig call-and-response med en flokk muppetlignende goblins. Det er sånt vi kaller god underholdning.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.