Home » 06.09 – Limite

06.09 – Limite

image-w1280

Den beste brasilianske filmen igjennom tidene ifølge det brasilianske kritikerforbundet: Abraccine.

I Limite følger vi de tre hovedpersonene i en robåt midt ute på åpent hav. Det er to kvinner og en mann, og de er fortapt der ute på havet. Siden blir vi tatt med tilbake i tid, til enhver av deres tidligere liv. Peixoto veksler hurtig mellom øyeblikk, uttrykk og symbolikk.

Denne filmen er Peixotos eneste verk. Han var en pioner innen nyskapende virkemidler og handlingsforløp. Filmen har repeterende klipping og multieksponering, og forholder seg ikke til en kronologiske måte å fortelle på. Peixoto har blitt omtalt som en av de store innen avantgardefilm, Limite er dog en film det har vært svært vanskelig å få tak i. Ikke før Martin Scorsese grunnla World Cinema Foundation i 2007, ble filmen restaurert på nytt og utgitt i 2010.

English:

Three people sail aimlessly while remembering their past. The unusual structure has kept the film in the margins of most film histories, where it has been known mainly as a provocative and legendary cult film. Peixoto shows us moments, expressions and symbolics at fast speed. He experiments with multiexposure and repetition. Peixoto has been featured as one of the major avantgarde film makers, yet Limite is his one and only movie. It has been very difficult to get hold of, but it got restored in 2010, as a result of Martin Scorsese founding the World Cinema Foundation in 2007.

50kr for medlemmer.
50kr for medlemskap.

350kr for semesterkort: Fri inngang på alle visninger og arrangementer i regi av filmklubben høsten 2017.

Regi og manus: Mário Peixoto. Brasil, 1931. DVD, svart-hvitt, 1t 54 min. Portugisisk tale, engelske tekster. Foto: Edgar Brasil. Musikk: Mário Peixoto. Med:: Iolanda Bernardes, Olga Breno, Tatiana Rey.