Home » 08.09 – Punch-Drunk Love

08.09 – Punch-Drunk Love

pdl bruk denne

Ved årtusenskiftet surfet Paul Thomas Anderson fortsatt på den Oscarnominerte og kritikerroste filmen Magnolia, og i intervjuene som fulgte, ønsket alle å finne ut hva den unge og lovende regissøren skulle finne på videre. Da han på en pressekonferanse i Cannes kunngjorde at han ønsket å lage en 90 minutters romantisk komedie med Adam Sandler i hovedrollen, ble han møtt av rungende latter fra pressekorpset. Et par år senere i, 2002, møtte Punch-Drunk Love lerretet.

En helt vanlig dag møter en mann opp på jobb ikledd ny dress for å se om livet føles litt annerledes. Hverdagen hans består i å selge dekorerte sugekopper og andre toalettprodukter, i tillegg til mislykkede forsøk på å manøvrere relasjonene til sine syv overbærende søstre. Er han lykkelig? Det vet han jo ikke, ettersom han ikke aner hvordan andre mennesker har det. En sextelefonsamtale, et bitte lite piano og enorme mengder pudding senere blir han testet i møte med den store kjærligheten. Er det for sent? Er det for håpløst? Adam Sandler viser seg fra sin aller beste side som den klumsete, stusselige og nyforelskede Barry Egan.

Punch-Drunk Love er et hysterisk morsomt portrett av ensomhet og frustrasjon vist gjennom et teppe av mørk humor, xylofonmusikk og surrealisme. Adam Sandler er seg selv lik i kroppsspråk, stemme og barnlig mimikk, samtidig som han overgår enhver forventning man måtte ha til ham som skuespiller. Under Andersons regi klarer han å tilføye rollefiguren mer dybde og kjerne enn i tidligere roller, og det er ikke uten grunn at han for aller første gang ble nominert til en Golden Globe.

English:

A socially challenged, unambitious business man shows up at work one day wearing a suit to see if anything feels even a tiny bit different. A sex-phone service, tons of discount pudding and a surprise piano later he finds love. Is it even possible for him to keep it? Punch-Drunk Love is a hilarious portrait of frustration and loneliness served to us by the surprisingly brilliant Adam Sandler in the role of his career.

50kr for medlemmer.
50kr for medlemskap.

350kr for semesterkort: Fri inngang på alle visninger og arrangementer i regi av filmklubben høsten 2017.

Regi og manus: Paul Thomas Anderson. USA, 2002. Blu-ray, farger, 1t 34min. Engelsk tale, norske tekster. Foto: Robert Elswit. Musikk: John Brion. Med: Adam Sandler, Emily Watson, Philip Seymour Hoffman.