Home » 12.11 – Innocence

12.11 – Innocence

innocence-03

«One of the oddest, most perplexing – and delightful – films to come along this year (2005)» – V. A. Musetto, New York Post

Basert på en roman av Frank Wedekind handler denne filmen om seks jenter som flokker seg rundt en kiste som har havnet på et mystisk internat. Kisten åpner seg og inni viser det seg å være en liten jente på seks år som heter Iris. I løpet av kort tid blir Iris presentert for de andre unge pikene og lærerinnene. Det er noe svært mystisk i luften; man stiller spørsmål ved både internatets hensikt og begrunnelsen for pikenes tilstedeværelse i dette mystiske huset. Mystikken forsterkes når det viser seg at ingen av jentene kan forlate skoleområdet, og at flere av dem drømmer om et liv utenfor husets fire vegger.

Regissøren Lucile Hadzihalilovic debuterte i 2004 med Innocence. Hadzihalilovic hadde likevel gjort seg bemerket tidligere innen fransk film som klipper, hvor hun deriblant klippet debutfilmen til sin ektemann Gaspar Noé: I Stand Alone (1998). Med sin egen debutfilm Innocence ble hun den første kvinnen som vant Bronsehesten for beste film fra Stockholm internasjonale filmfestival. Samarbeidet med Gaspar Noé har fortsatt i nyere tid, hvor hun var med på å skrive manuset til ektemannens film fra 2009: Enter the Void.

English:

A coffin is opened in a boarding school in the presence of six young girls. Inside the coffin is another young girl: Iris. As Iris is introduced to the other girls, and acquainted with the school and teachers, a feeling of mystery becomes increasingly more sensible. One questions the presence of the girls at the boarding school, and the purpose of the boarding school becomes increasingly more mysterious as the movie progresses. With Innocence (2004) Lucile Hadzihalilovic became the first female to win the Bronze Horse for best film at Stockholm international film festival.

50kr for medlemmer.
50kr for medlemskap.

350kr for semesterkort: Fri inngang på alle visninger og arrangementer i regi av filmklubben høsten 2017.

Regi: Lucile Hadzihalilovic. Manus: Lucile Hadzihalilovic. Belgia, Frankrike, Storbritannia og Japan, 2004. Blu-ray, farger, 2t 2min. Fransk tale, engelske tekster.
Foto: Benoît Debie. Med: Zoé Auclair, Marion Cotillard, Lea Bridarolli.