Home » 13.09 – Blissfully Yours

13.09 – Blissfully Yours

bruk denne bliss

Min er opprinnelig fra Burma og lider av en hudsykdom og smerter som hindrer ham i å kunne få seg en jobb og integreres videre i Thailand. I vårt første møte med ham mangler han evnen til å snakke og er avhengig av kvinnene som tar vare på ham. Blant dem er Roong, som til daglig jobber på en lite tilfredsstillende suvenirfabrikk og har klart å falle pladask for den hjelpeløse mannen. Filmen viser oss en dag i deres liv der det intenst forelskede paret er på en beskjeden piknik ved elven.

Blissfully Yours er like mye en realistisk fremstilling av forelskelse som det er en hyllest av øyeblikk man tar for gitt i hverdagen. Filmen er ikke bundet til et tradisjonelt, moderne narrativ, noe som sammen med den beskjedne kamerabruken bidrar til en svært realistisk fremstilling av rollefigurenes liv. Som publikum får vi dvele ved bildet av landeveien som forsvinner bak dem, og ved blikkene de skjuler for hverandre. En nydelig, romantisk fremstilling av det enkle, forførende og naturlige.

Apichatpong Weersethakul har mottatt svært gode kritikker i forbindelse med filmen, og den ble vist på en rekke filmfestivaler da den kom ut i 2002. Som regissør ble han nominert til en rekke priser, og vant blant annet Un certain regard-prisen i Cannes, som førte til at Blissfully Yours fikk kinodistrubusjon i Frankrike samme år.

English:

Blissfully Yours is the subtle and beautiful depiction of an everyday romance. Through the eyes of the infatuated Roong we can see more of the young, handsome Min than the disease that rules his life. We are invited to a day where they try to escape the struggles of everyday life with a subtle picnic near the river at the Thai-Burmese border. With a minimalistic use of the camera as well as limited dialog, the film shows rather than tells us what it means to be close, devoted and present.

50kr for medlemmer.
50kr for medlemskap.

350kr for semesterkort: Fri inngang på alle visninger og arrangementer i regi av filmklubben høsten 2017.

Sud Sanaeha. Regi og manus: Apichatpong Weerasethakul. Thailand, 2002. DVD, farger, 2t 5min. Thai tale, engelske tekster.
Foto: Lee Chatametikool. Medvirkende: Kanokporn Tongaram, Min Oo, Jenjira Pongpas.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.