Home » 01.02 – Horse Money

01.02 – Horse Money

15972514_10154678983720465_1684021191263638912_oTittel: Horse Money
Originaltittel: Cavalo Dinheiro
Manus: Pedro Costa
Foto: Leonardo Simões
Musikk: Os Tubarões, Olivier Messiaen
Medvirkende: Ventura, Vitalina Varela, Tito Furtado
Produksjonsår: 2014
Nasjonalitet: Portugal
Språk: Portugisisk
Spilletid: 103 min.
Visningsformat: DCP

“(...) 'Horse Money' offers a challenge worth meeting for viewers prepared to give it patience” – Ben Kenigsberg, New York Times

Den portugisiske regissøren Pedro Costa er kjent for å benytte kameraet som en viktig observatør av Portugals slum. Med et brutalt, men empatisk blikk skildrer han mennesker preget av narkotikaavhengighet og forfall.

Ved å kombinere dokumentar og fiksjon skaper han filmer som føles ærlige og poetiske, men samtidig eksplisitte i portret-
teringen av dagens Portugal. Med Horse Money tar han et skritt videre og skaper et drama som vever sammen drøm og virkelighet – en manns fortid og nåtid.

Horse Money har ingen spesifikk historie. Et forsøk på å beskrive hva filmen handler om blir som å gjenfortelle en intens drøm. Det er dette som ligger til grunn for opplevelsen av filmen. Det føles som om man observerer en drøm, og at man i drømmen beveger seg fra ett minne til et annet.

I 2014 rangerte det britiske tidsskriftet Sight & Sound Horse Money som årets tredje beste film.

ENGLISH

Pedro Costa is a major filmaker on the international scene, through his depiction of contemporary Portugal, with films that fuse docu–mentary and fiction filmWith Horse Money Costa creates a cinematic experience as haunting as an intense dream.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.