Home » 03.05 – L’humanité

03.05 – L’humanité

Humanité-27-siteTittel: L'humanite
Originaltittel: L'humanite
Manus: Bruno Dumont
Foto: Yves Cape
Musikk: Richard Cuvillier
Medvirkende: Emmanuel Schotté, Séverine Caneele, Philipe Tullie
Produksjonsår: 1999
Nasjonalitet: Frankrike
Språk: Fransk
Spilletid: 148 min.
Visningsformat: 35mm

“L'Humanité has the outer form of a police movie, but much more inside. It is not about a murder, but about the policeman in charge of the investigation” – Filmkritiker Roger Ebert

En 11 år gammel jente blir funnet voldtatt og drept i den nordfranske landsbyen Ambleteuse, og sakens etterforsker er Pharaon de Winter. Pharaons jobber som politietterforsker, men vi følger ham stort sett i privatlivet. Vi får innsikt i hvordan han takler tragedier i fortiden, jobben og personlige forhold. Han bor hos moren og er interessert i Domino, som bor i gaten hans sammen med kjæresten Joseph. L’humanité er ikke en politithriller, men et drama som tegner et bilde av en engstelig mann som kveles av egen empati og som klamrer seg fast til det menneskelige i møte med verdens ondskap og ynde.

Da L’humanité ble sluppet i USA, ble filmen dårlig mottatt hos publikum og slaktet av kritikere, med anklager om at den var meningsløs og uten sammenheng. Likevel vant filmen pris for beste mannlige skuespiller, beste kvinnelige skuespiller og juryens hovedpris i Cannes. Den ble også nominert til Gullpalmen. Selv om nominasjonen og prisene den vant var kontroversielle, er kanskje prisen for beste mannlige skuespiller den som skapte mest oppstyr: Emmanuel Schotté som Pharaon hadde aldri jobbet som skuespiller og har aldri gjort det siden. Han gjør likevel en forrykende rolle.

ENGLISH:

The hyper-empathetic police investigator Pharaon de Winter is investigating the rape and murder of an 11-year-old girl, meanwhile we get an emotional close-up of how he struggles with his past tragedies, his job and his personal relationships; grasping at the seemingly out-of-reach humanity in the midst of the evil and beauty of this world.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.