Home » 05.03 – Timbuktu

05.03 – Timbuktu

16112967_10154679124645465_3401966317338177334_oTittel: Timbuktu
Originaltittel: Timbuktu
Manus: Abderrahmane Sissako & Kessen Tall
Foto: Soane El Fani
Musikk: Amin Bouhafa
Medvirkende: Ibrahim Ahmed, Abel Jafri, Toulou Kiki
Produksjonsår: 2014
Nasjonalitet: Mauritania
Språk: Arabisk
Spilletid: 97 min.
Visningsformat: DCP

Skjønnhet og grusomhet i byen Timbuktu

Timbuktu handler om okkupasjonen av byen Timbuktu i Vest-Afrika. En ekstrem terrorgruppe har makten, og misbruker sharialoven til å holde et jerngrep om byen. Filmen viser ere tilfeller av tyranni, maktmisbruk og vold mot innbyggerne.
I lys av dette kan man si at lmen er et miljøportrett, der ekstremister forhindrer utvikling gjennom et umenneskelig syn på rettferdighet.

Filmen strekker tilskuernes følelser til ytterpunktene. Man kjenner det i magen når filmen nådeløst viser de grusomme voldssekvensene, men man kjenner det i hjertet når filmen lar de poetiske øyeblikkene fylle skjermen, som scenen med fotballkampen uten ball.

Europeisk, nordamerikansk og asiatisk film dominerer filmhistorien. Selv Sør-Amerika får gradvis mer oppmerksomhet. I lys av dette ser det ut til at det ikke eksisterer nok eksponering av film fra Afrika, og man kan sette spørsmålstegn ved hvor mange filmer som får kinodistribusjon i Norge fra Afrika sammenlignet med Asia og Australia. Timbuktu fikk kinodistribusjon, men ble dessverre sett av få. Vi i filmklubben ønsker å tilby en ny mulighet til å se denne perlen på kino.

ENGLISH

This is a realistic depiction of the city of Timbuktu ravaged by extremists. The lm’s level of realism creates a feeling of explicitness that thoroughly faces the audience with the horror
of violence, oppression, and religious lunacy.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.