Home » 07.05 – Ballast

07.05 – Ballast

102-3A_5698+03.tifTittel: Ballast
Originaltittel: Ballast
Manus: Lance Hammer
Foto: Lol Crawley
Medvirkende: Michael J. Smith Sr., Jim Myron Ross, Tarra Riggs
Produksjonsår: 2008
Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk
Spilletid: 96 min.
Visningsformat: 35mm

Ballast skildrer livet til tre ulike mennesker etter et selvmord på et lite tettsted i Mississippi. Dette rammer særlig hardt en mor og hennes sønn, som allerede strever med å komme seg gjennom vinterdagene i det øde deltaet.

Ballast er en svært billedsterk film skutt med 35 mm, preget av kalde grå- og blåtoner og et fantastisk lys, med et kamera som beveger seg i takt med og tett på rolle gurene. Det er særlig filmens visuelle grep som forsterker den rørende og tragiske historien. Skuespillerne i Ballast har ingen tidligere erfaring, men presterer likevel å skildre rollene sine på en svært autentisk måte.

Spille filmdebuten til den amerikanske regissøren Lance Hammer fikk aldri kinodistribusjon i Norge til tross for strålende kritikker og visninger på en rekke anerkjente filmfestivaler verden over.
I Norge er det kun filmfestivalene i Bergen, Oslo og Haugesund som har vist den. Ballast vant blant annet de prestisjetunge prisene for beste regi og beste lmfoto på Sundance i 2008. Montages-redaktør Karsten Meinich trakk filmen frem som det mest oversette storverket i 2008 og beskriver Ballast som en overraskende moden og formfullendt film.

ENGLISH:

Ballast portrays life after a suicide in a small and desolated area in the Mississippi delta. The movie is shot with 35 mm film, and the cold blue and grey color scheme, the beautiful light and a camera that moves with the characters, enhances the very visual and moving story. The movie is director Lance Hammer’s debut film, and it won the awards for Best Director and Best Cinematography at the Sundance Festival in 2008, among others.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.