Home » 08.02 – Tetro

15975151_10154679061830465_5672252494281519764_oTittel: Tetro
Originaltittel: Tetro
Manus: Francis Ford Coppola
Foto: Mihai Malaimare Jr.
Musikk: Osvaldo Golijov
Medvirkende: Vincent Gallo, Alden Ehrenreic, Maribel Verdú
Produksjonsår: 2009
Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk
Visningsformat: DVD

“People around here don't know very much about me. I'd like to keep it that way.”

Tetro er en bortglemt perle. Den er både elsket og hatet, kritikerrost og slaktet. Selv synes Coppola det er den vakreste filmen han har laget. Den bærer preg av film-noir. , noe som kommer til syne i kinematografien både ved at den er i svart-hvitt og at handlingen har en mystisk undertone. Vi har også den klassiske helten og anti-helten det ofte er i film-noir. Filmen handler om to brødres uventede gjenforening. Lillebror oppsøker storebror hvilket byr på både hyggelige og uhyggelige overraskelser. Det er på tide å finne ut hvorfor storebroren, som har skiftet navn til Tetro, dro hjemmefra og lot lillebroren være igjen.

Coppola har også (sier også han sa det var den vakreste) sagt at det er den mest personlige filmen han har laget – at ingenting av det filmen viser har skjedd, men at alt er sant. Han har også sagt at dette er den typen film han så for seg han kom til å lage da han var ung, men så ble han ”plutselig” kjent og fikk ikke tid til å fokusere på denne type prosjekt. Men i 2009 fikk han endelig ferdigstilt filmen han har gått rundt og tenkt på så lenge. Ser man Tetro uten å vite hvem regissøren er, er det få som hadde tippet Coppola, og det er nettopp det som gjør den så interessant.

ENGLISH

Tetro is the kind of movie Coppola always imagined he would make – before he became famous. It’s also his most personal film, about a little brother who wants to get to know his big brother and why he left. When the truth comes out it’s not as pleasant as the reunion was. This movie is unlike any other Coppola has made and that’s probably why people both love it and hate it.