Home » 20.01 – Do The Right Thing

20.01 – Do The Right Thing

do-the-right-thing-spike-1083_041326-1Tittel: Do The Right Thing
Manus: Spike Lee
Foto: Ernest Dickerson
Musikk: Bill Lee
Medvirkende: Spike Lee, Danny Aiello, Joie Lee
Produksjonsår: 1989
Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk tale
Spilletid: 120 min.
Visningsformat: DCP

”Yo, what you wanna live in a black neighborhood for, anyway? Man, motherfuck gentrification.”

Vi smeller til med årets første film, Spike Lee’s Do the Right Thing i Tivoli Fredag den 20. januar klokken 19.00!

”Yo, what you wanna live in a black neighborhood for, anyway? Man, motherfuck gentrification.”

Ikke bare har Spike Lee regissert, skrevet og produsert kritikerroste Do the Right Thing, han spiller også en av hovedrollene. Mookie er en 25 år gammel mørkhudet mann som bor i Brooklyn. Hele filmen er spilt inn på Stuyvesant Avenue i Bedford-Stuyvesant-strøket i Brooklyn, hvor handlingen også foregår. Vi følger de som bor og jobber i denne gaten gjennom en hel dag, men det er ikke hvilken som helst dag: Det er den varmeste dagen i året.

Den uutholdelige varmen gjør at innbyggerne blir rådet til å holde seg hjemme om de kan, for hvem vet hva som kan skje i hetens øyeblikk? Mookie kan ikke bli hjemme, for han har både en sønn og en kjæreste å forsørge, så han jobber på pizzasjappen borte i gaten. Sal’s Famous Pizzeria er drevet av Sal og de to sønnene hans. De har italiensk bakgrunn og er de eneste hvite i gaten. En dag legger en av stamgjestene merke til at det kun henger bilder av hvite mennesker (med italiensk bakgrunn) på pizzeriaens ”Wall of Fame”. Dette blir han oppskaket over, spesielt fordi stedet holder til i et svart nabolag, og slik starter dette komediedramaet som ender i tragedie.

Med rasisme som hovedtema er kontroversielle Do the Right Thing minst like aktuell som den var for nesten 30 år siden. Den handler om å ta de rette valgene, men spør: Hva er de riktige valgene?

ENGLISH:

Do the Right Thing is a movie about how black lives matter, almost 30 years before the movement with the same name started. On the hottest day of the year we follow people who live and work in Stuyvesant Avenue in Brooklyn. The racial tension starts with funny comments, but ends in tragedy. Do the right thing, but what is that?

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.