Home » 23.04 – Betty Blue

23.04 – Betty Blue

856e870e14d6039ddee225eb40454b5bTittel: Betty Blue
Originaltittel: 37°2 le matin
Manus: Jean-Jacques Beineix
Foto: Jean-François Robin;
Musikk: Gabriel Yared
Medvirkende: Béatrice Dalle, Jean-Hugues Anglad
Produksjonsår: 1986
Nasjonalitet: Frankrike
Språk: Fransk
Spilletid: 120 min.
Visningsformat: Blu-ray

“I had known Betty for a week. We screwed every night. The forecast was for storms”

Betty Blue er en vakker film om kjærlighet og galskap, basert på romanen 37° 2 le matin av Philippe Dijan. Zorg (Jean-Hugues Anglade) jobber som vaktmester mens han prøver å skrive ferdig en roman. 34-åringen lever et rolig liv helt til 19 år gamle vakre og ville Betty dukker opp. Hun leser manuskriptet hans og bestemmer seg for å hjelpe ham med å bli forfatter ettersom hun synes han er et geni. De innleder et intenst forhold man både kan frykte og drømme om.

Betty Blue er gjennombrudds lmen til Béatrice Dalle, og regnes som en klassisk fransk 80-talls film. Den er sensuell, sårbar og sterk – både filmen og kvinnen den portretterer. Originaltittelen røper temperaturen Betty har om morgenen. 37,2°C er litt høyere enn det som er vanlig, og faktisk den normale kroppstemperaturen for gravide kvinner. Men Betty er ikke gravid, hun er bare litt mer av alt enn folk est. Hun har mer temperament, mer seksuallyst, mer eventyrlyst og forventer mer av livet. Får hun det ikke som hun vil, sørger hun for at den som står i veien får høre det, eller rettere sagt får merke det. Betty lar seg ikke stoppe, hun gjør alt for å oppnå drømmene sine. Skal man stoppe henne, blir man nesten nødt til å drepe henne.

ENGLISH

Betty Blue is a beautiful movie about love and self-destruction. Two persons who do everything for each other realizes
that their love may not be strong enough to survive all the world’s obstacles. Their intense relationship leaves us wondering if we want to be like them, or if we fear loving someone this strong.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.