Home » 06.05 – Mean Girls

06.05 – Mean Girls

TORSDAG 6. MAI KL. 19.30 TIVOLI, KVARTERET

Regi: Mark Waters. Manus: Tina Fey. USA 2004. Foto: Daryn Okada. Musikk: Rolfe Kent. Medv.: Lindsey Lohan, Rachel McAdams, Tina Fey m.fl. Kopi: UIP. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1t. 36 min.

High school-film slik Gud mente den skulle være

”Tina Fey!” Vi hadde tenkt å avslutte omtalen her og gå ut i fra at det var nok, men om du trenger mer overbevisning for å se denne kultfilmen kommer argumentene nå fortløpende. Det virker som om skuespillerne i Mean Girls kom til denne verden kun for å spre Tina Feys budskap om at moralsk underholdning ikke trenger å snevres inn til pinlige 20 minutters episoder av ”Full House.” Ikke ment som en kritikk av Olsen tvillingene, men Lindsay Lohan som forvirret tenåring fra Afrika hever liksom det hele et nivå eller to.

Fortellingen i Mean Girls bygger på det faktum som vi i disse dager kan se spilles ut for åpen scene på et luksushotell i Mexico; slemme jenter som baksnakker hverandre, stjeler hverandres kjærester og konkurrerer i å være den peneste. Mean Girls går så langt det er mulig innenfor high school-formatet i å beskrive hvordan jenter oppfører seg når de kommer sammen i den trykkende sosiale settingen som High school er. Med universalkonflikten mellom to jenter og kampen om den utrolig søte fotballspillergutten i klassen som utgangspunkt, får vi en mildt sagt eventyrlig reise gjennom skolens sosiale hierarki. Resultatet er en film som er mye morsommere, enda mer ekstrem og pittelitt smartere enn de fleste andre filmer i sin sjanger.

I vår hyllest til de slemme jentene har vi plukket ut et par høydepunkter i filmen som vi gjerne vil framheve underveis i visningen (litt som Rocky Horror, bare helt annerledes). Alle vet at det å se film (eller tv) absolutt ikke er en passiv aktivitet, samme hva faren din sier om firkantede øyne, derfor vil vi oppfordre til aktiv «call and response» under visningen, og ønsker alle Tina Fey- og ikke minst Lindsay Lohan-fans velkommen til en uforglemmelig aften i Tivoli.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.