Home » 03.05 – Rocky IV med Frank Aarebrot som kommentator

03.05 – Rocky IV med Frank Aarebrot som kommentator

MANDAG 3. MAI KL. 20.00 TIVOLI, KVARTERET
Regi og manus: Sylvester Stallone. USA 1985. Foto: Bill Butler. Medv.: Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Brigitte Nielsen, James Brown, Carl Weathers m. fl. Engelsk tale, norske undertekster. 1 t 31 min.

Øst er øst og vest er vest og de skal bokse hverandre i trynet


Året er 1985 og Sovjetunionen har bygget sitt mest perfekte våpen noensinne, et våpen de nå skal bruke mot vakre og frie USA. Denne perfeksjonen av Sovjettidens kommunisme i både ånd og materie, ligner mistenkelig mye på Dolph Lundgren, men de kaller ham likevel for kaptein Ivan Drago. I det som må kunne kalles for en forbausende dårlig kommentar på datidens politiske forhold, slik filmens handling fortoner seg med et erkeamerikansk perspektiv, ankommer Drago USA med et målrettet trenerteam og en kubansk sparringspartner. De skal utfordre de beste amerikanske fighterne og de er bestemte på å vinne, med blind patriotisme som hovedmotivasjon. Kaptein Drago virker uslåelig, komplett, mer maskin enn menneske (en beskrivelse som fortsatt brukes den dag i dag om skuespiller Dolph Lundgren). Fins det noen der ute som kan stå imot, og bevare Amerikas ære? Ja. Han heter Rocky. Han er kanskje ikke en typisk vinner, men han gir seg ikke så lett. Og ikke nok med at denne antihelten spilles av Sylvester Stallone – samme mann har også har regissert og skrevet manus.

Det er mye som kan sies om selve filmen og måten den gjenspeiler datidens politiske klima og hvordan Stallone bruker midler hentet fra amerikansk populærkultur og propagandaens estetikk, men om noen først skal si noe så bør det være Frank Aarebrot. I det som blir et nytt prosjekt fra Bergen filmklubbs side, skal en film vises med lyden dempet ned og volumet til stemmer fra kvalifiserte mennesker i salen skrus opp. En slik idé bør jo gjerne bli introdusert med et pang, og da skal det kunne sies at vi har funnet frem den perfekte tittelen og denne filmens perfekte sparringspartner.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.