Home » 09.05 – 18:00 – The Extraordinary Life of José Gonzalez

09.05 – 18:00 – The Extraordinary Life of José Gonzalez

SØNDAG 9. MAI KL. 18.00 TIVOLI, KVARTERET

Regi og manus: Mikkel Cee Karlsson & Fredrik Egerstrand. Sverige 2010 Foto: Mikkel Cee Karlsson, Fredrik Egerstrand, Jose González. Musikk: Joze González. Medv.: José González, Don Alsterberg, Erik Bodin, m. fl. Svensk og engelsk tale, svenske undertekster. Video, 1 t 15 min.

Et kunstnerhjertes tapte slag

Göteborg har en lang og rik tradisjon for kvalitetsbevisst populærkultur. I forrige tiår eksporterte den svenske byen så mye og så mye bra at den fortsatt anses av mange som det skandinaviske sentrum for interessant popmusikk. Verden har lagt merke til flere av artistene herfra; historien om José González er ikke om en artist som slo gjennom med et brak, men om en som vokste opp sammen med det kreative miljøet han tilhørte. Hans lavmælte fremtoning og rendyrkede stil, tydelig inspirert av Silvio Rodríguez og Nick Drake, står i sterk kontrast til hans bakgrunn som gitarist og bassist i Göteborgs hardcore-miljø.

Dokumentarfilmen The Extraordinary Ordinary Life of José González er ingen introduksjon, men en god blanding av konsert- og turnéopptak, videodagbøker, animasjon og overvåkningsbilder (!) som ender opp med å gi et nært og intimt portrett av en populær musiker med en gudegitt evne til å gjøre hva han vil med en gitar. På et selvransakende vis går González selv gjennom de spørsmålene enhver kunstner stiller, eller burde stille seg, mens man skaper et verk. I dette tilfellet får vi være med på tilblivelsen av albumet ”In Our Nature”. Denne kunstneriske reisen settes opp mot turnéreisen og konsertene som tar svenske González med til land så forskjellige som Sør-Afrika, Singapore, Storbritannia og Argentina. Karlsson og Egerstrand har med stor teft og ufravikelig insistering på sin egen fortellermåte lykkes i å skape et portrett som går i dybden.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.