Home » 09.05 – 22:00 – Trash Humpers

09.05 – 22:00 – Trash Humpers

SØNDAG 9. MAI KL. 22.00 TIVOLI, KVARTERET

Regi, manus og foto: Harmony Korine. USA 2009. Medv.: Harmony Korine, Paul Booker, Dave Cloud, Chris Crofton m.fl. Engelsk tale, utekstet. Video, farger, 1 t 18 min.

– Hjemmevideo fra helvete

«Helvete er de andre», siterer man gjerne en kortvokst dau franskmann. Dersom en film noensinne har skildret personer hvor denne karakteristikken passer mer presist enn persongalleriet i Harmony Korines Trash Humpers, har ikke Bergen filmklubb sett den. Etter den skuffende konvensjonelle og trivielle Mister Lonely (2007) er Korine tilbake med en film som gjenoppretter hans ry som en filmskaper det er verdt å kaste bort betydelige mengder tid og penger på.
Både struktur- og plotmessig minner Trash Humpers om regissørens toneangivende nittitallsmesterverk Gummo (1997) og Julien Donkey-Boy (1999). Men Trash Humpers er verre. Mye verre. Filmen følger et knippe groteske, maskerte skikkelser rundt om på deres høyst bisarre eventyr i en søvnig amerikansk forstad. Disse eventyrene går i stor grad ut på å – ja, hva er det de driver med, egentlig? Det hele fremstår som så enerverende absurd og demonisk idiotisk at det får både Herzogs Even Dwarfs Started Small (1970) og von Triers Idiotene (1998) til å fremstå som slektninger av ”Med hjartet på rette staden”. Andre referanser er Vegard Vinge og Ida Müllers oppsetning av ”Vildanden” under fjorårets utvave av Festspillene, og samtidskunstneren Paul McCarthy. (Blant annet lar Korine en av scenene gli over i et eksplisitt referanse til en av McCarthys mest berømte skulpturer.)
Trash Humpers er i sin helhet spilt inn på et gammelt, analogt hjemmevideokamera, noe som bare bidrar til helhetsinntrykket av svimmelhet og kvalme. Dette er en på alle måter ubehagelig film, men det dreier seg om et ubehag av udiskutabel verdi. Trash Humpers er utvilsomt årets mest bisarre og fascinerende kinoopplevelse.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.