Home » Jesus Camp

Jesus Camp

Jesus CampTittel: Jesus Camp
Originaltittel: Jesus Camp
Foto: Mira Chang og Jenna Rosher
Musikk: Force Theory
Medvirkende: Mike Papantonio, Lou Engle og Becky Fischer
Produksjonsår: 2006
Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk tale
Spilletid: 93 min.
Visningsformat: DVD

Dokumentaren Jesus Camp følger de tre barna Levi, Rachel og Victoria i løpet av deres opphold på sommerleiren «Kids on Fire School of Ministry» ved Devil’s Lake i North Dakota USA.

Leiren er drevet av den kristne evangeliske bevegelsen i USA. Bevegelsen er sterkt konservativ og har også oppnådd stor politisk innflytelse i landet. I radioprogrammet «Ring of Fire» argumenterer journalist og advokat Mike Papantonio sterkt mot disse konservative idealene.

Filmen inntar en observerende posisjon, hvor vi får et innblikk i hvilke verdier de kristne evangelistene lærer videre til den oppvoksende generasjon. Noe av det mest interessante ved filmen er å se hvilke virkemidler som tas i bruk i undervisningen. Dette er ikke noen vanlig søndagsskole. For å gjøre budskapet ekstra klart tas det i bruk rekvisitter, som eksemplifisert i en scene hvor ungene blir gitt en leksjon om abort ved å vises en rekke plastfigurer av fostre i ulike stadier i mors liv. Det er slike ting som gjør det vanskelig å unngå å se denne religiøse oppdragelsen som en mild form for hjernevask – spesielt når femåringene idoliserer Jesus, framfor Hannah Montana eller Harry Potter, som forøvrig er bannlyst.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.