Home » Jam

Nasjonalitet: Storbritannia
Språk: Engelsk tale
Visningsformat: DVD

Christopher Morris er et navn som burde gi de fleste frysninger nedover ryggraden. Han ble først genierklært etter de parodiske nyhetsprogrammene «The Day Today» og «Brass Eye» på nittitallet, og fulgte deretter opp med Jam, en serie som fremdeles er brent inn i den britiske fjernsynshukommelsen som et uutslettelig trauma. Om ikke like direkte hysterisk som «Brass Eye», byr «Jam» på så mye mer enn bare nyskapende humor. Sketsjene fremstår som visuelle installasjoner lydsatt med svevende ambient-musikk og drømmende beats. Samtidig forteller hver sketsj avsluttende historier som vekselvis forstyrrer og fornøyer.

Absurditeten forsterkes ytterligere når den forenes med en intim realisme som oppnås gjennom uforglemmelig skuespill og som gir serien enda en dimensjon. Kontroversene rundt Chris Morris’ kunstnerskap har ikke vært få, og det er ingen grunn til å benekte at enkelte sketsjer i Jam beveger seg ganske langt over streken. Dette var trolig også grunnen til at det bare ble laget seks episoder. På Bergen filmklubb kan du denne høsten nyte dem alle. Dette er kaldblodig og grensesprengende komikk som vil komme til sin rett på det store lerretet.