Home » Breaking Bad + kjemiforedrag

Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk tale
Visningsformat: DVD

Walter White er en middelaldrende kjemilærer som piffen har gått ut av. År etter år har han lært bort de samme tingene til sine lite motiverte studenter. Som ung var han en lovende kjemiker med radikale ideer, men det begynner å bli en stund siden nå. En dag får Walter beskjeden om at han har lungekreft, og livet hans faller i grus. Desperat etter å sikre familien en økonomisk fremtid går han sammen med en av sine tidligere studenter og starter produksjon av metamfetamin, noe det viser seg at han behersker til det fulle.

Slik starter den Emmy-belønnete tv-serien Breaking Bad der en kjemilærer forlater sin moral og i stedet tar med seg kjemikunnskapene inn i den kriminelle underverden, et sted han føler hans kjemikunnskaper endelig blir satt pris på.

Jarle Diesen er kjemilærer på Høgskolen i Bergen og en engasjert formidler av faget. Fra kjemilaben vi rigger til på Kvarteret denne kvelden guider Diesen oss rundt i kjemiens fascinerende verden i både teori og praksis. Vi ser nærmere på noen av kjemiens store gjennombrudd, men også de etiske dilemmaene i faget. Og gjennom å dissekere klipp fra T V-serien ser vi på hvordan kjemifaget fremstilles og tester ut noen av forsøkene i serien.

Arrangementet er et samarbeid mellom Forskningsdagene i Bergen, Studentersamfunnet i Bergen og Bergen filmklubb (inngang kr 20 + medlemskap i Studentersamfunnet kr 30).

OBS! Vi begynner kl. 19.00!