Home » Teeth

Teeth

medium_teeth_008Tittel: Teeth
Originaltittel: Teeth
Manus: Mitchell Lichtenstein
Foto: Wolfgang Held
Musikk: Robert Miller
Medvirkende: Jess Weixler, Hale Appleman og John Hensley
Produksjonsår: 2007
Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk tale
Spilletid: 88 min.
Visningsformat: DVD

Vagina dentata. Man trenger ikke kunne latin for å forstå konseptet. Legenden har vært til stede i mange kulturer, og vi kan trygt si at frykten er uavhengig av bakgrunn. Det er ingen tvil om at det er en forferdelig ulempe for innehaveren, men det kan også vise seg å være et fortrinn…

Teeth åpner med et bilde av et voluptuøst atomkraftverk, hvor kameraet så panorerer ned på en familiefusjon – en far og en sønn flytter inn til tenåringsjenten Dawn og hennes mor. Dawn har en spesiell kroppslig mutasjon, som først gir seg til kjenne den gangen hun og stebroren bader i bassenget og han valgte å bevege hånden dit han virkelig ikke burde. Siden den gang har hun tatt sin oppdragelse på alvor, med kyskhet som den største dyd, og hun bærer sin ”Purity ring” med stolthet. Det er dog ikke et lett løfte å holde, i en verden fylt med fristelser.

Hvorvidt legenden har sin rot imannlig kastreringsfrykt, en urgammel praktisk advarsel mot promiskuitet eller en freudiansk tro på at menn vil fullføre sin mytologiske skjebne ved å svømme oppstrøms tilbake til gryten hvor han ble klekket, er forsåvidt irrelevant. Lichtenstein har laget en tendensiøs ode til female empowerment, og jommen er det gøy!

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.