Home » David Lynch-aften

David Lynch-aften

Rabbits

Lynchs lille kaninprosjekt fikk aldri noe særlig oppmerksomhet da det ble ferdigstilt i skyggen av Mulholland Drive i 2002. Denne miniserien involverer de samme skuespillerne, Scott Coffey, Laura Harring og Naomi Watts, men nå iført heldekkende kanindrakter. I løpet av ni korte episoder utforskes både deres depressive kjernefamilie og deres angstpregede forhold til verden utenfor. Bare mannen i huset våger seg ut, hvor han gjentatte ganger forsøker å skape kontakt med noen eller noe. Serien tar form som et mørkt kammerspill, med et publikum som ler instinktivt på helt gale tidspunkt.

Rabbits har etter hvert oppnådd anerkjennelse som Lynchs kanskje mest vellykkede sideprosjekt. Den oppleves like hintende, vag og manipulerende som hans største arbeider. Fire år senere, i Inland Empire, dukket serien opp på nytt. I filmens mest intense fase lykkes Laura Derns karakter i å ta seg helt inn i kaninenes hjem. To verdener og to arbeider møtes, i et prakteksempel på hvordan Lynch utformer allusjoner og direkte referanser til alt han tidligere har gjort.

 

Interview Project
Når en snakker om David Lynchs filmer og TV-serier peker man ofte på de rare og unike figurene han skaper. «Han er ikke riktig god han derre Lynch» sier man kanskje med et smil om munnen. Men det virkelig fascinerende er at selv om David Lynch kanskje ikke er helt som oss andre, er vi andre søren meg ikke helt i
vater heller. I internettprosjektet Interview Project, sender han sine lakeier på en roadtrip gjennom Amerika for å finne mennesker du som seer kan møte og bli kjent med gjennom et lynchiansk bilde.
Bergen filmklubb skal vise et utvalgt knippe av de i alt 121 filmene. Variasjon er garantert! Det blir ingen dansende dverger, men en del likheter med karakterene Jack Nance spilte i sitt liv som David Lynchs faste skuespiller blir det nok garantert.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.