Home » Tintin

Tintin

tintinTittel: Tintin
Originaltittel: Les Aventures De Tintin
Manus: Hergé, Robert Réa, Christophe Poujol, Eric Rondeaux, Alex Boon, J.D. Smith m.fl.
Musikk: Jim Morgan, Ray Parker og Tom Szczesniak
Medvirkende: Colin O'Meara, Thierry Wermuth, Christian Pellissier, Henri Labussière m.fl.
Produksjonsår: 1991-1992
Nasjonalitet: Frankrike
Språk: Engelsk tale
Visningsformat: DVD

Tintin er en kjent og kjær karakter for mange. Mannen bak den vellykkede tegneserien var den belgiske tegneren Georges Remi, som skjulte seg bak pseudonymet Hergé. De første stripene om Tintin ble publisert i 1929, i et lite magasin kalt «Le petit vingtiéme», et bilag for barn som fulgte med utgavene av den belgiske avisen Le XXe Siècle. Stripene ble raskt en suksess og i tiden som fulgte laget Hergé 24 album om vår helt Tintin.

Den evigunge reporteren løser mysterier over hele kloden sammen med sine følgesvenner kaptein Haddock, professor Tournesol, de klønete detektivene Dupond og Dupont og selvfølgelig den lille hvite terrierhunden Terry. Tegneseriealbumene omhandler ofte de historiske epokene de er skrevet i, deriblant kommunismen i Russland, andre verdenskrig og månelandingen. Denne kvelden viser Bergen filmklubb et lite utvalg episoder fra TV-serien som er basert på tegneseriealbumene om Tintin.

OBS: Merk at denne visningen har endret tidspunkt og sted, og altså blir på Landmark kl 19:00, i stedet for Tivoli.