Home » Nedfall: New York Conversations

Nedfall: New York Conversations

New York ConversationsTittel: New York Conversations
Produksjonsår: 2011
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 64 min.
Visningsformat: DVD

New York Conversations

Nedfall er en serie arrangementer på Landmark, Bergen Kunsthall, som fokuserer på video og film innenfor samtidskunsten. Nedfall vil inneholde videovisninger, presentasjoner og foredrag av aktuelle videokunstnere. Opprinnelig er Nedfall tittelen på en kortfilm av Erik Borge fra 1964, som av mange blir regnet som den første frie kunstneriske filmen i Norge. Den banet veien for en periode med eksperimentering innen ny norsk film som representerte et brudd med etablerte holdninger og verdier. Nedfall er kuratert av Ingrid Erstad og Åse Løvgren og arrangeres i samarbeid mellom Bergen Kunsthall og Bergen filmklubb. På programmet for våren 2012 står blant annet Anton Vidokle New York Conversations og Duncan Higgins Unloud. Begge disse kunstnerne vil selv introdusere sine verk.

Anton Vidokle er en russiskfødt kunstner som i 1981 flyttet til USA. Hans arbeid har blitt stilt ut på blant annet Tate Modern, biennalene i Venezia, Lyon og Dakar og skal vises på den kommende Dokumenta i 2012. Han er en av grunnleggerne av e-flux, og har med utgangspunkt i dette initiert prosjekter som The Next Documenta Should Be Curated By An Artist, Do it, Utopia Station, Martha Rosler Library og Unitednationsplaza (UNP) i Berlin, et prosjekt som gikk over 12 måneder og involverte mer enn 100 kunstnere, filosofer, skribenter og kritikere.

Hva er vel mer passende som åpning av en ny serie om kunstfilm/ filmkunst enn en film om kunst, som også er et kunstverk initiert av noen av vår tids mest interessante kunstnere, Anton Vidokle, Rikrit Tiravanija og Nico Dockx.

New York Conversations ble filmet over tre dager i et butikklokale i Chinatown. Her dokumenteres tre dager med offentlig samtale mellom kunstnere, kritikere, kuratorer og et blandet publikum sentreres rundt Rikrit Tiravanijas måltider som tilberedes på et høyst provisorisk kjøkken i lokalets bakgård og kretser rundt temaer som kunst, arbeid og arbeidsforhold, mulighetene for kunstnerisk frihet, og spørsmålet om hvorvidt det som finner sted faktisk er et kunstverk. Filmen er en subjektiv opptegnelse av det som skjedde i løpet av de tre dagene, og tar form som tekstfilm. Den har gjenklang tilbake til konseptkunst og den mer språkbaserte filmen.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.